Dorost U19

Povinná výhra v Třebši nebyla jednoduchá

Napsal Petr Syrovátka 26.04.2024

23. kolo dorostenecké divize jsme odehráli na trávě v hradecké Třebši.

Čekalo nás utkání na půdě posledního týmu tabulky a tudíž zisk tří bodů byl povinností. Do utkání jsme vstoupili velice aktivně, i když na úzkém hřišti bylo pro naši hru méně prostoru na kombinaci. Od prvních minut jsme diktovali tempo hry, byli více na míči a domácí branku jsme atakovali velkým množstvím šancí, i vyložených. Bohužel jsme nebyli někdy kvalitní a precizní v úplné koncovce nebo nás zastavil praporek asistenta rozhodčího. Až v 21.minutě se prosadil po samostatné akci Doležal a naše mužstvo částečně uklidnil (0:1). Bohužel jsme z ojedinělé, ani ne akce domacích, ve 30. minutě inkasovali. Při rychlém přechodu do útoku jsme na polovině soupeře ztratili míč, domácí vysokým nákopem přesunuli míč na naši polovinu, kde se snášel na hranici pokutového území. Bohužel nikdo z obránců míč nedohrával a náš brankář měl nesnadnou úlohu, zda míč chytat nebo jít do hlavičkového souboje s domácím Konečným. Ten nakonec hlavičkový souboj vyhrál a míč nasměroval do naši odkryté branky (1:1). To částečně domací nabudilo, ale náš tým měl stále více ze hry i brankové příležitosti. Domácí občas zahrozili z rychlého brejku, ale naše obrana si poradila. Na konci poločasu se nakonec v 45. minutě prosadil Široký, který si mezi stopery přebral míč a poslal nás do poločasového vedení (1:2).

Do druhého poločasu jsme vstupovali s vizí rychle vstřelit další uklidňující branku. To se povedlo v 55. minutě, kdy Páv hlavou po centru z levé strany zvyšoval do odkryté branky na 1:3. Domácí ale nic nevzdávali a hrozili zejména ze standartních situací, zejména rohových kopů. Po jedné z nich ze 60. minuty jsme nedohráli míč v našem pokutovém území a domácí Lorenc snížil na 2:3. To samozřejmě nabudilo domácí tým ještě více. Hra byla poté neučesaná z obou stran, ale žádný tým již nedokázal skórovat.

Výhra se na půdě Třebše nerodila snadno, zejména (ne)proměňování šancí z prvního poločasu nás stálo klidnější průběh utkání, ale náš tým vydržel být správně nastaven v hlavách a dokráčeli jsme za dalším vítězstvím. Nepříjemným faktorem pro náš tým bylo střídání 3 hráčů během druhého poločasu ze zdravotních důvodů, ale to je fotbal :-).

20.4.2024 10:00 - Hradec Králové - Třebeš - tráva

TJ Sokol Třebeš - MFK TRUTNOV  -  2:3 (1:2)

branky: 30´ Konečný, 60´ Lorenc - 21´ Doležal, 45´ Široký, 55´ Páv

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar V. (82´ Frič), Gabrle, Hnízdil (58´ Fešar J.), Šourek - Rada (82´ Svoboda), Houdek, Páv - Rydval (65´ Chmelík), Široký, Doležal