Dívky WU15

Turnaj Mladá Boleslav

Napsal Tereza Boleslavská 18.09.2023

V sobotu 16.9. pro kategorii WU15 začala podzimní část soutěže 2.liga starších žákyň Čechy 7+1 prvním turnajem ze čtyř v Mladé Boleslavi. Vždy se v rámci jednoho dne odehrají tři zápasy po 2x20 minut.

Do turnaje jsme šli s odhodláním být aktivní na míči, po ztrátě hned míč získat zpět a nebát se hrát.

 

MFK Trutnov : FK Mladá Boleslav/FC Sporting Mladá Boleslav 1:3 (1:1)

Sestava MFK Trutnov: Vaňková (G) – Trejbalová, Žabová – Davidová, Pišná, Kovářová – Šoltézová, Dostálová (Bartošová, Voborníková, Křižovičová, Yakym, Kultová)

Branky: Šoltézová

Hned první zápas nám přidělil domácí tým a my hned od začátku plnili co jsme si řekli. Soupeře jsme drželi na jeho polovině a vypracovali jsme si střelecké pozice, které však soupeř zblokoval nebo bylo nepřesné zakončení. Od 12. minuty jsme upustili od naší hry a soupeř se herně vyrovnal a po jednom úniku vstřelil branku na 1:0. Holky se nevzdaly a do poločasu se nám povedlo vyrovnat hezkou střelou Šoltézové.

V druhé půli jsme znovu navázali na začátek prvního poločasu. Snažili jsme se kombinovat, hned napadat a nebáli se hrát s gólmankou. Nicméně jsme nebili produktivní na rozdíl od soupeře, který vsítil dvě branky.

 

MFK Trutnov: FK Mělník 1909 5:0 (3:0)

Vaňková (G) – Davidová, Kultová – Voborníková, Žabová, Bartošová – Šoltézová, Yakym (Dostálová, Křižovičová, Kovářová, Trejbalová, Pišná)

Branky: Voborníková 2, Šoltézová, Vaňková 2

Do druhého zápasu s Mělníkem jsme znovu vstoupili aktivně a diktovali tempo hry. Drželi jsme míč a snažili se o kombinace, které se nám dařili. Brankově jsme se prosadili v 9. minutě a do poločasu přidali ještě dva zásahy. Do druhé půli jsme do branky dali poprvé Křižovičovou a Vaňkovou posunuli dohry a ta se po pěkných kombinacích dvakrát prosadila.

 

FK Baník Most - Souš/FK Dobroměřice : MFK Trutnov 1:0 (1:0)

Kovářová (G) – Davidová, Žabová – Voborníková, Pišná, Vaňková – Šoltézová, Dostálová (Yakym, Křižovičová, Kovářová, Trejbalová,  Bartošová, Kultová)

Branky: Žabová (vlastní)

Třetí a nakonec nejtěžší zápas pro naše holky byl s Mostem. Celý zapas byl o silových soubojích, šprajcech a mnoha kontaktech bez míče. V tomto stylu hry bylo těžké si nahrát, ale přesto se o to holky snažily. Nakonec jsme si před koncem prvního poločasu nešťastně srazili do branky centrovaný míč. V druhé půli jsme se dostali konečně do pár kombinací a ke vstřelení vyrovnávací branky nám chyběl jen klid v koncovce.

 

Celkový výkon holek v turnaji hodnotíme velice dobře. Byly vidět pěkné akce po křídlech, otočení hry z chumlu, součinnost dvou a tří hráček včetně brankářky. Rezervy vidíme v práci s míčem – zpracování, přesnější náhra.

 

Za realizační tým

Karel Kužel