Dívky WU15

Turnaj Most

Napsal Karel Kužel 30.10.2023

Poslední podzimní zastávkou ze čtyř turnajů kategorie WU15 byl Most. 3,5hodinová cesta do Mostu, byla sice dlouhá, ale na výkonu děvčat to nebylo příliš znát.

 

FK Mladá Boleslav/FC Sporting Mladá Boleslav : MFK Trutnov 1:0 (0:0)

Sestava MFK Trutnov: Dostálová (G) – Kultová, Davidová, Kaněrová – Pišná, Kovářová – Yakym, Vaňková (Šoltészová, Hrbasová)

 

Zápas proti Boleslavi jsme začali v dobrém tempu. Vytvářeli jsme tlak na půlce soupeře, hráli jsme kombinačně, ale chyběla přesnost v zakončení. 1. poločas byl bez gólů. Ve 26. minutě jsme se v 6 hráčkách srovnali do řady před naší bránou a dali tak prostor soupeři vystřelit z poza vápna. Střela letěla na zadní tyč. Naše brankařka Dostálová si na míč pouze sáhla a ten tak skončil v bráně, 1:0. Naše holky to trochu nakoplo a nechtěli skóre takhle nechat. A i když vyvíjely tlak, bohužel žádnou z mnoha dalších šancí se jim nepodařilo proměnit. Zápas tak skončil 1:0.

 

FK Mělník 1909 : MFK Trutnov 5:0 (2:0)

Dostálová (G) – Kultová, Davidová, Kovářová – Pišná, Vaňková – Šoltészová, Yakym (Hrbasová, Kaněrová)

Branky: Šoltézová 3, Hrbasová, Vaňková

V druhém zápasu s Mělníkem jsme navázali na hru z předešlého zápasu s rozdílem, že jsme zlepšili koncovku. Musíme vyzdvihnout soupeře, který se snažil hrát kombinačně, ale naše obrana s gólmankou dokázala potlačit potencionální góly. Za vyzdvihnutí stojí situace, kdy po jedné z akcí Mělníka využila příležitosti Dostálová, která okamžitě rozehrála doprava na úplně volnou Kovářovou. Ta po lajně vyslala Vaňkovou, která přihrávala na levou stranu Šoltészové, a ta skórovala. Akce trvala necelých 20 sekund. Příliš mnoho šancí v tomto zápase zůstalo neproměněných díky nesprávnému vyhodnocování situací, kdy je vhodné to vzít na sebe a vystřelit nebo zvolit ještě přihrávku.

 

MFK Trutnov : FK Baník Most - Souš/FK Dobroměřice 0:1 (0:1)

Sestava MFK Trutnov: Dostálová (G) – Kultová, Davidová, Kovářová – Pišná, Vaňková – Yakym, Šoltészová (Kaněrová, Hrbasová)

Poslední zápas s domácím Mostem byl opět obtížný. Naše kvalita se od zápasu k zápasu sice zvedala, ale opět jsme nedokázali proměnit šance. Konečný výsledek 0:1 byl dán především neschopností soupeře poradit si s naší obranou, a tak byl Most nucen zkoušet střely už od středu hřiště. Tyhle míče sice působily nebezpečně, ale většina končila nad bránou nebo rozezněly konstrukci branky. A pokud už některá byla přesnější, hravě si sní poradila naše brankařka Dostálová. Její výkon v tomto zápase stojí za vyzdvihnutí.

 

Za realizační tým

Jana Kuželová