Dívky WU15

Turnaj Trutnov

Napsal Tereza Boleslavská 15.10.2023

Další zastávkou turnajů kategorie WU15 byl domácí trávník v HSM, kde jsme přivítali týmy Mladé Boleslavy, Mělníka a Mostu. Těší nás šířka kádru WU15, která nám tentokrát umožnila mít k dispozici skoro dva týmy. Tedy dvě sestavy, které jsme točili celý turnaj.

 

MFK Trutnov : FK Mladá Boleslav/FC Sporting Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

Sestava MFK Trutnov: Dostálová (G) – Trejbalová, Davidová, Žabová – Pišná, Jirmanová – Kovářová, Šoltézová (Kaněrová, Vaňková, Bartošová, Voborníková, Yakym, Kultová)

Branky: Šoltézová

Zápas proti fotbalové Boleslavi jsme začali aktivně. Vytvářeli jsme tlak na půlce soupeře, nicméně chyběla nám kvalita v přípravě před zakončením. Hosté se po naší ztrátě míče vždy snažili přejít rychle do útoku, ale pozorná obrana vždy tyto akce eliminovala, až na jednu. Ve 13. minutě využili hosté našeho chybného řešení situace v blízkosti naší branky, 1:0. Po obdržené brance jsme neopustili od nastavené hry a ještě více soupeře zatlačili. Ve 23. minutě Šoltézová aktivně napadala rozehru obránkyň a vybojovala míč, který si posunula na svou levou nohu a s přehledem skórovala, 1:1. Další akce již branku nepřinesly, a tak první zápas skončil remízou.

 

MFK Trutnov: FK Mělník 1909 12:0 (8:0)

Kovářová (G) – Kultová, Davidová, Kaněrová – Vaňková, Voborníková – Šoltézová, Yakym (Dostálová, Jirmanová, Pišná, Bartošová, Žabová, Trejbalová)

Branky: Šoltézová 4, Jirmanová 3, Voborníková 2, Vaňková, Yakym, Dostálová

Do druhého zápasu s Mělníkem jsme protočili pořadí sestav do zápasu a rozhodli se, že každá parta odehraje jeden poločas. V prví půli dobře fungovala útočná hra a skóre rychle narostlo na poločasových 8:0. Je potřeba říci, že spolupráce Šoltézové a Voborníkové vypadá v zápise produktivně, ale je potřeba u těchto hráček zapracovat na kolektivním pojetí hry tak, aby i do budoucna se mohly prosadit. Do druhé půle jsme nasadili druhou partu, která do hry vstoupila s jasně danými úkoly, které holky plnily. Oceňujeme přístup dívek z Mělníka, které se nevzdávaly a snažily se hrát fotbal.

 

FK Baník Most - Souš/FK Dobroměřice : MFK Trutnov 5:2 (3:0)

Sestava MFK Trutnov: Vaňková (G) – Trejbalová, Davidová, Žabová – Pišná, Jirmanová – Kovářová, Dostálová (Šoltézová, Kaněrová, Vaňková, Bartošová, Voborníková, Yakym, Kultová)

Branky: Pišná 2

Třetí a nakonec nejtěžší zápas pro naše holky byl s Mostem. Než jsme si zvykly na jiný styl hry, bylo to v jedenácté minutě 3:0. Hlavně jsme propadaly v osobních soubojích, ale jakmile jsme hru roztáhly a přesně si přihrály, tak jsme se dostávaly před branku soupeře. Baník na začátku druhé půle přidal ještě dva góly na 5:0. My jsme však od 30. minuty přebraly otěže hry a soupeře přitlačily. Z tohoto tlaku jsme si vypracovaly rohové kopy a standardní situace před vápnem. Tímto přístupem jsme se dostaly i k zakončení a díky důrazu v koncovce dvakrát skórovala Pišná.

 

Děkujeme rodičům a fanouškům za podporu.

Za realizační tým

Karel Kužel