Dorost U19

Zasloužená domácí výhra nad jabloneckým béčkem

Napsal Petr Syrovátka 19.04.2024

Poslední jarní domácí utkání na umělé trávě jsme sehráli ve 22. kole dorostenecké divize proti rezervě FA Jablonec.

Do domácího utkání jsme vstupovali s odhodláním opět naplno bodovat s celkem, který se pohybuje ve stejných tabulkových vodách jako náš tým. Do utkání jsme vstoupili aktivně a pro naši kombinaci nám vyhovovala i hrací plocha. Vytvořili jsme si zajímavé situace ovšem bez gólového efektu. Hosté byli také velice kvalitní, zejména díky hrotovým hráčům, ale jejich koncovka naštěstí také postrádala důraz či dohrání situace. První poločas byl vcelku vyrovnaný, i když jsme herně byli aktivnější, ovšem hosté měli také 2-3 šance. Náš tým se dokázal v závěru poločasu dvakrát gólově prosadit. Nejdříve Rada v 42. minutě tak dlouho hledal, komu by přihrál, až se rozhodl zpoza vápna vystřelit a trefil krásně pod břevno hostující branky (1:0). Poté aktivně hrající Široký skvěle potáhl ve 44. minutě míč podél brankové čáry a počkal s přihrávkou ve správnou chvíli na zcela volného Rydvala, který nemohl na zadní tyči z metru minout (2:0). Do kabin jsme šli s dvougólovým vedením.

V druhém poločasu jsme chtěli pokračovat v aktivní hře, bez podcenění a to se nám i dařilo. Uklidňující branku přinesl náš rohový kop v 53.minutě, kdy se do zakončení společně vrhli Páv s Gabrlem (viz foto :-) a druhý jmenovaný zvýšil naše vedení již na 3:0. Naše hra od té doby byla již klidná a soupeř se již nedostával do zápasového tempa. V 63. minutě jim přibil další hřebíček na skóre Svoboda po polostřele Širokého (4:0). Zápas již někteří aktéři jen dohrávali. Naši laxnost v rozehrávce potrestali hosté rychlým kontrem do naší obrany, kdy obětavý obranný zákrok Houdka skončil v naší síti (4:1).

Zápas byl z naší strany velice povedený. Jednalo se o disciplinovaný výkon celého týmu, kdy jsme ani za stavu 0:0 nepanikařili, ani po našich neproměněných šancích. Soupeř hrál kvalitně zejména 1. poločas, ve druhém již dominoval náš tým a zaslouženě jsme vyhráli.

13.04.2024 10:00 - Trutnov - UMT 

MFK TRUTNOV - FA Jablonec B  4:1 (2:0)

branky: 42´ Rada, 44´ Rydval, 53´ Gabrle, 62´ Svoboda - 80´ Houdek (vlastní)

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar V., Gabrle, Hnízdil, Brhel (74´ Šourek) - Rada, Houdek (89´ Zajíc), Páv - Široký, Rydval (46´ Svoboda), Chmelík (76´ Frič)