Dívky WU15

14. 4. 2024 – turnaj Most

Napsal Karel Kužel 20.04.2024


2.liga starších žákyň Čechy 7+1

První jarní zastávkou ze čtyř turnajů kategorie WU15 byl Most. Brzké ranní vstávání a 3,5hodinová cesta do Mostu, byla v úvodu turnaje znát. Výkonu děvčat nenapomohlo ani teplé počasí, které v průběhu doslova rozpalovalo umělku pod nohama.


MFK Trutnov : FK Mladá Boleslav/FC Sporting Mladá Boleslav 0:7 (0:4)

Sestava MFK Trutnov: Dostálová (G) – Kultová, Trejbalová –  Kovářová, Hrbasová, Kaněrová – Šoltészová, Yakym ( Grofová, Hospodková, Voborníková)

Zápas proti Boleslavi jsme začali v ospalém tempu a hned v druhé minutě jsme inkasovali branku. Potíže nám dělalo hlavně zpracování míče a o to to měl soupeř jednoduší. Zápas tak skončil 7:0.


MFK Trutnov : FK Mělník 1909  3:4 (2:2)

Dostálová (G) – Kultová, Trejbalová –  Kovářová, Šoltészová, Kaněrová – Hrbasová, Yakym (Grofová, Hospodková, Voborníková)

Branky: Šoltézová 2, Kaněrová

V druhém zápasu s Mělníkem jsme chtěli zlepšit přesnost nahrávek, a to se nám i dařilo. 2x se rychle po sobě prosadila Šoltészová, hrající střed. Třetí branku trefila Kaněrová. Všechna děvčata předváděla koncentrovaný výkon, bohužel i přes to jsme prohráli 3:4. Musíme vyzdvihnout soupeře, který se snažil hrát fotbal.


FK Baník Most - Souš/FK Dobroměřice : MFK Trutnov 2:1 (2:1)

Sestava MFK Trutnov: Dostálová (G) – Voborníková, Trejbalová – Kultová, Šoltészová, Kovářová – Kaněrová, Yakym (Grofová, Hospodková, Hrbasová)

Že poslední zápas s domácím Mostem nebude snadný, jsme tušili. Do zápasu jsme šli od začátku na plno. První branku zápasu vstřelila Kaněrová, která tak potvrdila, že nový post útočnice je pro ni ten pravý. Soupeř se rozhodl hrát „beton“ s nakopávanými míči do předu, které měla sbírat hráčka na hrotu. Většina takovýchto míčů byla nepřesná, a tak si s nimi hravě poradila dobře fungující dvojice Trejbalová, Voborníková. Soupeři nezbylo nic jiného než zkoušet střílet ze střední vzdálenosti. 2x se nám však nepodařilo ohlídat si soupeřku a konečný výsledek tak byl 2:1.

Za realizační tým

Jana Kuželová