Dorost U19

Další zasloužené body z venkovního utkání v Čáslavi

Napsal Petr Syrovátka 07.10.2023

9. kolo divize staršího dorostu jsme odehráli ve sváteční den v Čáslavi.

Do dalšího venkovního utkání jsme vstupovali opět s cílem naplno bodovat a naplno využít všechny hráče kádru. Bohužel hrací plocha byla ve velmi špatném stavu, ale tato nepříjemnost byla stejná pro obě mužstva. Kombinace na tomto hřišti byla velmi složitá, ale i tak se oba týmy snažily hrát kombinačně. Vstup do utkání nám vyšel skvěle, Doležal unikl svému obránci, ve vápně nacentroval pod sebe a Páv se prodral do zakončení a stanovil v 10. minutě skóre na 0:1. Ve 20. minutě bylo ještě veseleji, konečně jsme se prosadili po rohovém kopu a Brhel skóroval z prostoru malého vápna (0:2).  Domácí také hrozili a jeden protiútok jsme nestihli v 29. minutě dobránit, po centru z pravé strany zůstal na druhé straně zcela volný hráč a skóre se měnilo na 1:2. Hrál se vyrovnaný fotbal, v poslední minutě hezkou kombinaci předvedli Páv s Doležalem, druhý jmenovaný unikl svému obránci, míč si potáhl i podél brankáře, ale z úhlu trefil pouze pravou tyč domácí brány. Domácí se ale ještě v nastavení 1.poločasu dostali na naši polovinu, vybojovali si rohový kop, po němž za domácí skóroval opět zcela nekrytý hráč ve vápně a do kabin jsme šli skleslí za stavu 2:2.

Do druhého poločasu jsme "srovnali hlavy" s vědomím, že jsme byli v 1. poločase lepším týmem a že další branky dokážeme vsítit. A hned po 6. minutách druhého poločasu se zadařilo, i když s notnou dávkou štěstí. Široký při pokusu odcentrovat "krásně" přehodil domácího brankáře (2:3). O chvilku později krásná kombinace našich hráčů, kdy Široký pohotově střílel, ale trefil brankovou konstrukci. Oba týmy prostřídaly a domácí se drali za vyrovnáním, žádně velké šance si ale nevytvořili. Naopak v 82. minutě se probíjel před bránu Páv, jeho šanci domácí zmařili, ale ještě odcentroval a hlavou na 2:4 zvýšil naše vedení Svoboda. Domácí už hráli otevřený fotbal a v 84. minutě potáhl akci po levé straně Doležal a naservíroval Širokému krásně před prázdnou bránu (2:5).

Výkon hráčů byl opět vyrovnaný, ani po konci 1.poločasu to kluky nezlomilo a ve druhém poločase ukázali, že vítězství bylo zasloužené. Také dobrou zprávou je, že zranění střídajících hráčů nejsou vážného charakteru.

28.9.2023 10:00 - Čáslav  - "tráva"

FK ČÁSLAV  - MFK TRUTNOV   2:5 (2:2)

branky: 31´ Koryčánek, 45+1´ Roček - 51´ a 84´ Široký, 10´ Páv, 20´ Brhel, 82´ Svoboda

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Brhel, Gabrle, Leier (63´ Frič) - Fešar V., Houdek (36´ Fešar J.), Rada, Široký, Rada - Rydval (74´ Svoboda), Páv, Doležal