Muži A

Derby je zaslouženě naše …

Napsal Petr Brejcha 22.05.2023


Mistrovské utkání Fortuna Divize C 27. kolo

Sobota 20. května 2023  17:00 hodin  stadion Trutnov

MFK Trutnov - TJ Dvůr Králové nad Labem  3:0  (1:0)

Branky : 35. P. Brejcha, 58. J. Zezula z pen., 78. P. Zieris

Rozhodčí : M. Depeš - J. Papežík, M. Schmeiser

Delegát FA : P. Filípek

ŽK : 4:4, ČK : 0:0

Diváků : 357

Trutnov : T. Hampl - J. Balcar, P. Zieris, M. Mařas (72. J. Hrnčíř), M. Štěpánek, M. Knap, Š. Čechovič (60. V. Horčička), M. Trávníček (72. M. Macek), J. Zezula, P. Brejcha, J. Slavík (86. Š. Landa)

 

Vladimír Marks, trenér MFK Trutnov

Okresní derby nemá favorita, a tak jsme chtěli jít do zápasu s maximální koncentrací od úvodních minut, aby šikovní hráči hostů ani na chvilku nevycítili šanci na bodový zisk. Myslím, že přesně to se nám podařilo a poctivým výkonem po celé utkání jsme došli k zaslouženému vítězství. Kromě jedné střely z hranice vápna jsme hosty nepustili do zakončení a sami jsme si vytvořili dostatek brankových příležitostí z nichž tři skončily ve dvorské síti. Trochu jsme promíchali sestavu a jsem moc rád, že se po malé pauze dokázali opět prosadit ofenzivní hráči, od kterých góly a asistence očekáváme. V posledních třech kolech narazíme na soupeře z úplné špičky soutěže a věřím, že jim dokážeme být minimálně vyrovnaným soupeřem a třeba ještě o nějaké místo v tabulce poskočíme.

 

Martin Hruška, asistent trenéra TJ Dvůr Králové nad Labem

Trutnov vyhrál zaslouženě. Prezentoval se oproti nám kompaktním herním způsobem, dobře kombinoval a hlavně, na co jsme se připravovali i věděli, že jsou silní v křídelních prostorech, tam byli dominantnější a převážně odtud vznikaly jejich největší šance, ze kterých i vstřelili góly. Trutnovu gratuluji. My se musíme soustředit na zbývající tři zápasy.