Žáci U15

Domácí premiéra výsledkově nevyšla, mrzí hlavně závěr utkání

Napsal Tomáš Cerman 12.09.2022


Mistrovské utkání žákovské Divize U15C

Trutnov - Chrudim 1:4 (0:1)

Branka MFK: 47. Fenik.

Rozhodčí: Nývlt, bez karet, diváků 50.

Sestava MFK: Křivský - Gärtner, Garček, Chráska, Kadrmas - Fenik, Bartůněk (61. Hurachok), Okrouhlický, Tomčiak - Geisler, Michálek (61. Pavelec).


Hodnocení realizačního týmu: Sestava na sobotní utkání se nám měnila ještě pár hodin před samotným výkopem, ztráty (viróza, nečekané zranění) jsme bohužel počítali u našich klíčových hráčů. I tak jsme však téměř hodinu hry podávali velmi dobrý výkon, s ním neotřásla ani hodně zbytečně inkasovaná branka po minutě hry. Od té doby jsme Chrudim přikovali na jejich polovinu, vytvářeli si zajímavé závary a příležitosti, bohužel znovu a znovu jsme selhávali v tom důležitém, tady umění střílet branky. Klukům chybí klid v koncovce, důraz před brankou a samotné chtění vůbec ten gól dát. Zatím se v tomto obrovsky trápíme, i když se finální fázi hodně věnujeme ve většině tréninků. No a když po změně stran srovnáme krásnou střelou Fenika, místo aby nás to nakoplo, další lacině obdržený gól naše mužstvo totálně odrovná. Od té chvíle jsme na hřišti více než marní a poráží nás v podstatě jediný hráč soupeře, střídající rychlík v útoku, Sebastian Souček. Na jeho rychlost naše obrana nenachází recept a tak závěr zápasu se odehrál v jeho režii.

Za téměř hodinu hry lze kluky pochválit, ve zbytku střetnutí už to bylo spíše na podrženou pětku. Nezbývá nám jen doufat v co nejrychlejší uzdravení marodů, přes týden znovu makat na trénincích a reparát složit příští neděli v Praze, na hřišti nováčka FC Háje.