Dívky WU18

FK Dukla Praha ,,B"- MFK Trutnov

Napsal Matěj Mařas 23.09.2022


FK Dukla Praha ,,B" -  MFK Trutnov                                                                        

Dle výsledků obou „mužstev“ z prvních dvou kol jsme očekávali vyrovnané utkání. Do zápasu jsme vstupovali s vyztuženým středem obrany a zkušenou čtveřicí hráček v záložní řadě a jednou útočnicí. Chtěli jsme těžiště hry posunout na soupeřovu polovinu.

V první poločase se více méně hrál soubojový fotbal mezi vápny. Nicméně postupem času se soupeři dařilo udělat pár přesnějších přihrávek a začal získávat převahu v poli. Nám se na „umělce“ nedařilo zpracování míče a první nahrávka a z toho pramenily jednoduché ztráty a nebezpečné útoky. V 25 minutě se soupeř dostal čtyřikrát po sobě ke střele ze skrumáže, ale díky zasahující brankářce a obětavosti bránících hráček byly tři střeli zblokovány a čtvrtá skončila na břevně. Bohužel to se nám nepovedlo ve 40 minutě, kde znovu ze skrumáže již zakončovala nepokrytá soupeřova levá záložnice. Poločas tak skončil 1:0.

Do druhé půlky jsme změnili rozestavení na dvě útočnice a tím více otevřeli hru ve středu. My jsme se jednoduchým nákopem za obranu dostávali do náznaků šancí a i zakončení. Hrálo se více otevřeně a přímočaře do brány, čehož soupeř využil a v 70 minutě odskočil do dvoubrankového vedení. Pote přišlo nešťastné zranění kolene u naší hráčky, která byla odvezena na vyšetření do nemocnice. Pak už jsme jen bránili a sem tam se pokusili o výpad. V 89 minutě se na levé straně uvolnila domácí hráčka a zezavápna vymetla naší pravou šibenici. Čtvrtý gól jsme dostali po zahrání rohu, kdy jsme si nepohlídali přetažený míč a domácí hlavičkující útočnici.

Musím holky pochválit za bojovnost. V kádru máme další nové hráčky, které je potřeba zapracovat do hry a to chce trpělivost jak od samotných hráček, tak fanoušků.

Trenér - Karel Kužel