Přípravka U11

Hodnocení podzimu starší přípravky

Napsal Michal Vlček 23.11.2022

Podzimní část sezony jsme začali v polovině srpna a na konci měsíce jsme absolvovali čtyřdenní soustředění na pension Habr v Horním Maršově, kde jsme se s ročníkem 2012 kvalitně připravili na nabitý program. Počet hráčů na tréninkových jednotkách se začal zvyšovat až v průběhu září, nikdy jsme však neměli problém dát dohromady sestavu na víkendová utkání a to i přesto, že jsme se zároveň účastnili dvou soutěží.

V Krajském přeboru jsme se postupně utkali se všemi účastníky skupiny C, kteří zastupovali Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Vrchlabí, Jilemnici a Hostinné a nutno říct, že měření sil bylo velmi úspěšné. Téměř ve všech utkáních se nám podařilo vždy zvítězit na obou hřištích. Myslím, že jsme celý podzim předváděli pěkný fotbal se spoustou kombinačních akcí a krásných gólů a že na nás byla znát radost z tohoto sportu.

V některých zápasech se tolik nedařilo nebo kluci neměli takovou motivaci vstoupit do zápasu se stoprocentním nasazením, ale vždy jsme to dokázali dotáhnout do vítězného konce. Naše bilance je tak před zimní přestávkou 20 zápasů a 20 vítězství s působivým skóre 489:88. je to pro kluky určitě zadostiučinění z jarní finálové skupiny, kterou jsme prošli se zcela opačnou sérií - bez výhry. Finálové skupině se nevyhneme ani na jaře 2023 a budeme se na ni chtít v rámci zimní přípravy dobře připravit a poprat se o vyšší příčky.

S oběma ročníky jsme absolvovali i Planeo Cup - Pohár mládeže FAČR, který je nejvýznamnější akci mládežnického fotbalu v České republice. Tam byli úspěšnější kluci z ročníku 2013 a mladší, kteří dokázali dojít přes obě předkola až do kvalifikační skupiny, kde posbírali další cenné zkušenosti s ligovými akademiemi. Ročník 2012 bohužel skončil ve druhém předkole a zde jsme kýženého postupu do kvalifikaci nedosáhli.

Okresní soutěž, ve které jsme se postupně utkali se Rtyní, Mostkem, Lánovem, Pilníkovem, Malými Svatoňovicemi, Podhůřím, Bílou Třemešnou a Rtyní, která své snažení spojila s Červeným Kostelcem, jsme dle mého také zvládli velmi dobře. Zde sbírali zkušenosti zejména hráči U10 (ročník 2013) s občasnou pomocí starších spoluhráčů. Bilance 10 výher, 2 remíz a 6 porážek není při skóre 134:66 vůbec špatná.

Pevně věřím, že se kluci i nadále budou chtít zlepšovat a posouvat se dál ve fotbalovém životě. Na půl z nich již za půl roku čeká další krůček vpřed a to přechod do žákovské kategorie, kde ochutnají žákovskou ligu. Nové rozestavení (7+1), větší hřiště, více pohybu a vyšší rychlost, na to všechno bychom chtěli kluky připravit i dál. Zároveň ale nesmíme zapomenou na slušné chování k sobě i soupeři, stoprocentní nasazení, plnění taktických pokynů a především radost z fotbalu. Snad na to všechno budou mít kluci sílu a chuť.

Na závěr chci všem hráčům poděkovat a pogratulovat k umístění ve skupině, ke všem vítězstvím i všem krásným brankám.

Velké poděkování patří i všem rodičům a v neposlední řadě také všem trenérům, se kterými spolupracuji za jejich čas a ochotu se věnovat ve svém volném čase vašim dětem.

Jirko, Vláďo, Aleši, Michale, Ivane, Díky!

 

Michal Kamitz, hlavní trenér starší přípravky MFK Trutnov