Muži A

Hodnocení trenéra Miloše Dvořáka - PODZIM 2021

Napsal Matěj Mařas 06.04.2022


Po zrušení jarní části divize C ročníku 2020-2021 jsme přípravu na podzim začali přátelskými zápasy již v květnu (Přepeře, Živanice), na které ihned navazoval kvalitně obsazený turnaj AGRO. Po týdenním volnu pak následoval tréninkový cyklus s vloženým 4denním soustředěním v Horním Maršově.


Z kádru odešli Lukáš Müller (Rakousko) a Petr Makovský (B mužstvo). K týmu se naopak v přípravě připojili Marek Rajnoch s Jakubem Slavíkem z hradecké Olympie a v průběhu podzimu pak ještě přišel náš odchovanec Vítězslav Horčička z rezervy libereckého Slovanu.

V realizačním týmu se na post asistenta ze hřiště posunul dřívější kapitán Vladimír Marks.

S podzimní částí divize C být spokojeni nemůžeme, k čemuž z mého pohledu chybí minimálně 6 získaných bodů. Vlastní soutěž pak musím rozdělit do dvou částí - domácí zápasy a ty venkovní. V domácím prostředí se nám příliš herně ani výsledkově nedařilo a ztráty bodů se Dvorem Králové či Vysokým Mýtem hodně mrzí. Zejména s ambiciózním Mýtem jsme však odehráli velice dobré utkání a pouze vlastními chybami jsme zbytečně přišli o cenné body. Naopak musíme sportovně přiznat, že mužstva Libiše a Kosmonos nás přehrála a zvítězila u nás zaslouženě.

Z venkovních utkání se nám podařilo přivézt 7 bodů, což si myslím je dobrý počin a například výkon v Poříčanech patřil k nejlepším v celé podzimní části. Pouze utkání v Kutné Hoře se nám výrazně nevydařilo a bodová ztráta velice mrzí. V jiných těžkých zápasech jako například v Benátkách nebo Kolíně jsme herně nepropadli, ale soupeř ukázal velkou produktivitu a individuální hráčskou kvalitu. Nemůžeme opomenout, že jsme se po celou dobu podzimu bohužel potýkali s místy až extrémním počtem zranění, čímž byla tréninková příprava velmi narušená.

Celkově musíme konstatovat, že pracujeme s velice mladým kádrem, kterému trochu chybí střední generace. Do budoucna má tým slibnou perspektivu, ale v současnosti se bohužel potýká s malou produktivitou a výraznými herními výkyvy. Na to a také na taktice se musíme v přípravě především zaměřit.

Přípravu na jarní část soutěže začínáme 7. 1. 2022 - odehrajeme v ní celkem 8 přípravných utkání s týmy z ČFL a krajského přeboru a součástí bude opět kondiční soustředění v Horním Maršově. Mistrovská utkání potom začínáme 12. 3. 2022, a to doma s Benátkami nad Jizerou.