Žáci U15

Hodnocení týmu U15, sezona 2022/23

Napsal Tomáš Cerman 22.06.2023


Hodnocení realizačního týmu: Asi se shodneme v tom, že ve valné většině utkání kluci nepředvedli to, nač měli - mají. Vůbec není podstatný konečný tabulkový stav, ale jak k zápasům (i tréninkům) po celý rok přistupovali. 

Jedno prostě souvisí s druhým. Kvalitní tréninkové období má navázat na zápasový proces. Bohužel, už od léta jsme se potýkali s neduhy dnešní doby, kdo by nerozuměl, jde o "nadřazenost" dovolených, oslav, výletů, "nemůcek" a kdo ví čeho všeho nad fotbalovými tréninky - v našem případě 3x týdně. Ačkoliv jsme se k zápasům scházeli v dostatečném počtu, tak tréninkový přistup měl do divizní úrovně hodně daleko. Čest výjimkám...

V zimní pauze jsme očekávali herní posun, ale "rodinné či školní výlety" vše postupně zhatily. Do toho přišel i odchod dvou klíčových hráčů do ligových celků a my je prostě neměli kým nahradit. K tomu musíme přičíst i další kluky ročníku 2009 na soupisce a tak to vypadalo, jak to vypadalo. Sehrávali jsme se průběžně, nejvíc nám vyšel závěr soutěže, kdy už naše hra měla prvky divizní úrovně. Mít na práci další měsíce, jistě by to vypadlo zcela jinak - ale na to se v životě nehraje..

Nebudeme chválit jednotlivě. Někteří kluci v trénincích a zápasech makali "o sto šest" a ti před sebou mají světlou budoucnost, minimálně na úrovni trutnovského A mužstva. Ostatní budou muset o to více přidat, ale to již bude na každém, jak k tomu v dorostenecké kategorii přistoupí - jestli budou vymetat všechny možné dětské tábory, rodinné dýchánky na Mácháči nebo si doma přidávat a budou účastni na 99% trénínků U17. V pozitivním duchu doufáme, že všichni kluci ročníku 2008 přesun do dorostu zvládnou a za pár let je uvidíme v mužských trutnovských barvách, či prostě jen u fotbalu na jakékoliv úrovni.