Žáci U15

Hodnotíme podzim 2022

Napsal Tomáš Cerman 21.11.2022


Začněme od začátku, tedy od července a letního přípravného období. Se slovíčkem "přípravné" ale opatrně, v našich podmínkách jde o scházení se na trénincích (samozřejmě i zápasech), pokud zrovna nejsou na pořadu dne (týdne, týdnů..) druhé/třetí/čtvrté dovolené, rodinné sešlosti, návštěvy pamětihodností a podobně. Čest světlým výjimkám, kteří mají fotbal opravdu rádi. Prázdniny jsme tedy v rámci možností odmakali, sehráli i dostatek přípravných utkání a koncem srpna si říkali, že na letošní ročník jsme připraveni opravdu dobře. Jenže opak byl pravdou.

Téměř od prvních zápasů se do naší hry prvky z tréninků moc nepřenášely. Chyběl nám pohyb bez míče, důraz v soubojích a spousta dalších jednoduchých herních řešení. Nemůžeme klukům upřít snahu a bojovnost, ale tohle by mělo být zcela normální. Pozastavit se musíme nad obrannou i útočnou fází. V té defenzivní jsme byli hodně laxní, měkcí, nedůslední a nezodpovědní, tam si každý hráč musí sáhnout do svědomí. Kapitolou samo o sobě se stala naše ofenziva. Ve valné většině střetnutí jsme si vypracovali Iks dobrých (až stoprocentních) příležitostí, ale s jejich přesnějším zakončováním jsme byli absolutně na štíru. Ale to je opět o přístupu jedinců, jak k práci v tréninku, tak poté na hřišti v zápase. Koncem podzimu už to kolikrát spělo k tomu, že kluky pošleme na vyšetření k psychologovi, myšleno samozřejmě nadneseně. Opravdu to na trénincích byl úplně jiný mančaft, než který o víkendech vybíhal do mistrovských mačů.

Během specifického krkonošského zimního období na nás čeká fůra práce. Letošní rok ukončíme v půlce prosince, následně kluci dostanou měsíční pauzu, aby si v hlavách od fotbalu odpočali. Do té doby ještě odehrajeme minimálně 2 přátelská utkání, 6-7 poté během února a března. Jarní část nám vypukne 18. března a my za celý realizační tým doufáme, že na ni budeme připravení co nejvíce to půjde!