Žáci U12

Křeč v Praze, o týden později zlepšení nálady proti Svitavám.

Napsal Pavel Matějka 22.05.2023

Zhodnocení zápasu proti ČAFC Praha a proti Svitavám.


 

Dne 13.05.2023 jsme zajeli k zápasu do Prahy, kde jsem se utkali s týmem ČAFC Praha. 

ČAFC Praha - MFK Trutnov 4:3 (Matěáska, Minařík, Zahrádecký)

Sestava: Rydval, Matěáska, Minařík, Zahrádecký, Maličký, Tryzna, Chmelík, Geisler, Šopinec, Brádler, Tryzna, Nulens

 

Hodnocení zápasu:

Zápas se odehrál na přirodní trávě, která nebyla úplně v dobré kondici, hřiště bylo velmi malé, což nám proti houževnatému soupeři vůbec nesedělo. Po celý zápas bylo k vidění několik osobních soubojů a nepřesností, z důvodu velmi malého hřiště a jeho kvality. Začátek zápasu snad nemohl být horší, z prvních dvou střel na branku jsme inkasovali poměrně snadné branky. Zhruba kolem 10. minuty utkání jsme převzali nad celým zápasem kontrolu. Dá se říct, že jme po zbytek zápasu soupeře dobývali. Když tu uvedu, že počet střel na branku byl v poměru 2:15 pro nás a první třetina končila 2:0 pro soupeře, tak opravdu nikomu nelžu, takto to bylo. Jedna zahozená šance navazovala na další. Nebyli jsme schopni vstřelit branku. Druhé třetina pokračovala ve stejném duchu jako ta první. Soupeř se pouze bránil, držení míče 80ku20 pro nás, bohužel jsme nebyli schopni vstřelit branku. Postupem času jsme se dostávali do křeče, bylo to vidět strašně na našich hráčích, zkoušeli jsme poté střílet skoro z každé pozice, což někdy nebyla ta správná volba. Vypadalo to, že pokud dnes dáme branku, tak si ji bude asi muset vstřelit sám soupeř. Až v 55. minutě utkání jsme snížili, a to zásluhou Matěásky, který v pádu kolenem vstřelil štastnou branku. Povzbuzeni prolomením smůly jsme se hnali znovu do útoku, bohužel jsme zapomněli na zadní vrátka a z jediného útoku soupeře za 30 minut jsme v poslední minutě třetiny obdrželi branku na 3:1. V poslední třetině utkání jsme vyrovnali na 3:3. V závěru jsme mohli dokence vyhrát, ale znovu jsme selhali ve 100% šanci, a tak v poslední minutě přišel trest, když jsme si vstřelili ukázkového vlastence a smolný zápas byl dokonán. Soupeř si výhru zasloužil za svoji obětavost. Soupeři musíme pogratulovat, bohužel se fotbal hraje na góly a né na krásu a v tomto případě jsme byli dnes horší.

 

21.05.2023

MFK Trutnov - Svitavy 14:5 (Chmelík 3x, Štiller 2x, Geisler2x Zálešák 2x, Šopinec 2x, Zahrádecký, Matěáska, Brádler)

Sestava: Rydval, Matěáska, Kopecký, Zahrádecký, Maličký, Tryzna, Chmelík, Geisler, Šopinec, Brádler, Tryzna, Nulens, Zálešák, Kohler, Bradáček

 

Hodnocení zápasu:

První třetina byla totožná s tím, co jsme předváděli o týden dříve v Praze. Obdrželi jsme laciné čtyři branky. Naštěstí jsme vždy dokázali srovnat. Po první třetině byl výsledek 4:4. V přestávce jsme si s hráči vyjasnili hned několik věcí. Do druhé třetiny jsme nastoupili úplně jako jiný tým a dá se říct, že jsme zápas už od té doby měli podkontrolou a bylo pouze otázkou kolik branek soupeři vstřelíme. V třetí třetině jsme soupeře nepustili za naši půlku a zaslouženě jsme vyhráli 14:5. Všichni hráči si zaslouží pochvalu za 2. a 3. třetinu. Musím vyzdvihnout i soupeře, který 35 minut s námi hrál vyrovnanou partii a sahal po překvapivém bodovém zisku. 

 

Příští týden hrajeme o první místo ve skupině s Náchodem.