Dorost U17

Mladší dorostenci nadále drží domácí neporazitelnost

Napsal Stanislav Hanovský 25.10.2022

__________________________________________________________________________________

Mistrovské utkání Česká Divize U 17 C 10. kolo

MFK Trutnov - SK Sparta Kolín 2:1 (0:0)

Rozhodčí: V.Haleš – V.Vinš, T.Řezáč

Karty: 2x ŽK                        Diváků: 30

MFK Trutnov U17:  Okrouhlický - Leier, Hradecký (K), Brhel, Zajíc – Polák (46.Švanda), Fešar, Hnízdil (46.Rada), Olah (90.Kužel) - Široký, Doležal (61.Chmelík), (Trenér: Leopold Švanda).

S cílem znova na domácí půdě vyhrát a nadále si tak udržet pozici v tabulce mezi předními osmi týmy ve své divizní soutěži, měli a do puntíku splnili naši mladší dorostenci U17. Jejich soupeřem byl Kolínský klub, který se pevně usadil na čtvrté příčce a jeho dosavadní výsledky vzbuzovaly velký respekt. Z útrob kabin vyšla polovina hostujících „hromotluků“ na hrací plochu.

Tenhle handicap museli naši kluci nejdříve rozdýchat, ale rychle jsme hráče instruovali, aby ty větší soupeře obíhali a zbytečně se nevysilovali s osobními souboji. Oproti minulému kolu, kdy nám selhala kombinační souhra, jsme tentokráte přesně posouvali hru podél obou stran a tím vytěžovali převahu. Soupeř měl opravdu pevnou lidskou obranu a naši útočníci se nebyli schopni z mnoha šancí trefit. Trenéři soupeře v poločase přesunuli ty své nejvyšší a nejhmotnější hráče do útočné fáze v domnění snadné převahy nad naší obranou. To však byla „voda na mlýn“, neboť naše nenapadaná záloha zrychlila, střed byl volnější a snadněji se tak po stranách naši kluci více prosazovali. Výsledkem pak byly dva trefené góly v době, než se soupeřovi hráči teprve vraceli zpět ze svého marného útočení !

__________________________________________________________________________________