Dívky WU13

Mladší žákyně v Třebši stoprocentní

Napsal Dita Fuchsová 17.09.2023

2. liga mladších žákyň skupina Čechy odstartovala prvním turnajem v Třebši. Naše děvčata se postupně utkala s Roudnicí n.L., „B“ týmem Sparty a domácí Třebší. Zatímco vloni byl náš tým nejmladší a teprve se seznamoval s rozestavením 7+1, letos už by měl čerpat ze zkušeností z uplynulé sezóny…

V prvním zápase na naše děvčata čekal obhájce prvenství – tým SK Roudnice n.L. K vidění byl vyrovnaný zápas, i když více šancí si připravil náš tým. Střelkyně ovšem narážely na brankářku soupeře, která díky své výšce vykrývala většinu branky. O vítězství tak nakonec rozhodla jediná trefa Noemi Burešové ze začátku druhého poločasu. V závěru trutnovský tým ustál šanci soupeře a mohl tak oslavit první výhru v novém ročníku.

Do druhého zápasu vstoupily holky vlažně a soupeřky si hned v úvodu vypracovaly několik slibných šancí, které ovšem neproměnily. A tak v polovině poločasu udeřilo na druhé straně, kdy se v rozmezí tří minut dvakrát prosadila Klára Šoltészová. V nastavení první půle po chybě ve středu hřiště se ocitla sama před naší brankářkou hráčka Sparty a snížila na 1:2. Vstup do druhého poločasu se Trutnovačkám vydařil. Hned v první minutě zakončila pohlednou akci po ose Natka Čeřovská – Noemi Burešová – střílející Klára Šoltészová. A stejná hráčka se po chvíli prosadila po rohovém kopu – 4:1. Sparťanky ještě využily náš nedůraz před vlastní brankou a snížily na konečných 4:2.

V posledním zápase proti domácí Třebši měl náš tým po celý zápas územní převahu, kterou využil i střelecky. V prvním poločase se prosadila nejprve Aneta Ryšavá, která lehce tečovala prudkou přihrávku. Po pěkné akci Noemi Burešové a Anety Ryšavé zvýšila na 2:0 Klára Šoltészová. Stejná hráčka se ještě dvakrát prosadila ve druhém poločase, když využila chybné rozehrávky soupeře a poté se trefila po rohovém kopu.

Žákyně tak přivezly z Třebše max. počet bodů a v tabulce jim patří 1. místo. V sobotu 23.9. se 2. kolo odehraje na hřišti v Trutnově a věříme, že děvčata v domácím prostředí naváží herně i výsledkově na turnaj v Třebši. Zápasy začínají ve 14.00, 15.00 a v 16.00.