Dorost U19

Na hradecké Slávii jsme v oslabení ztratili utkání až v závěru

Napsal Petr Syrovátka 04.11.2023

11. kolo divize staršího dorostu jsme odehráli proti hradecké Slávii v areálu FC Olympia v Hradci Králové. 

Vstup do utkání se nám velice vydařil, Houdek ve středu hřiště skvěle obešel dva domácí hráče a míč putoval po ose Rada - Vojta Fešar - Rydval, kdy posledně jmenovaný doklepl do domácí svatyně (0:1). Ve 14. minutě bylo ještě veseleji, hrubku domácího brankáře využil dobíhající Rydval a snadno skóroval svoji druhou branku (0:2). Tento stav nám dodal klidu a naše hra byla velmi uvolněná a pestrá. Domácí samozřejmě tyto dvě branky ochromily a v prvním poločase si Slavia vytvořila jen pár rohových kopů, které naše obrana vždy bezpečně odbránila. Naopak náš tým si vypracoval řadu slibných příležitostí (Široký, Fešar V.) a škoda, že se nějaká další neujala, což nás v konečném zúčtování zápasu může jen a jen mrzet. Ještě do konce 1. poločasu obdrželi oba naši středoví hráči žluté karty, na opačné straně se mohlo také rozhodně více žlutit. 

Do druhého poločasu jsme šli s vědomím žlutých karet obou našich hráčů a vedením 2:0. Začátek druhého poločasu však zcela změnil ráz utkání. ve 49. minutě jsme ztratili ve středu hřiště na naši polovině míč a domácí rychlou akcí korigovali skóre na 1:2. V následujicí minutě Houdek skluzem vypíchl míč domácímu hráči a byla mu udělena druhá žlutá karta a byl vyloučen. V ten samý moment musel z utkání pro zranění odstoupit Brhel po souboji s domácím hráčem. Domácí se tlačili za vyrovnáním a většina zbytku zápasu se odehrávala na naší polovině, ale gólové šance si nevypracovávali. My jsme podnikali řadu brejků a gól jsme mohli vsítit i my po akci střídajícího Poláka a zakončení Širokého. V 82. minutě už naše obrana neodolala, když nepokrytý domácí hráč ve středu hřiště vystřelil zpoza vápna a míč přeletěl i našeho brankáře (2:2). Při tomto stavu se zdálo, že s ním není spokojené ani jedno mužstvo a hra se rychle přelévala na obě strany. V 90. minutě domácí využili svoji převahu na hřišti a po několika odrazech v našem pokutovém území míč skončil v naší síti (3:2). Rozhodčí nastavoval 6 minut, náš tým se ještě pokusil o vyrovnání, ale bohužel jsme dohrávali v 9 mužích, neboť ani Polák nemohl pro zranění po zákroku domácího hráče dohrát. Rozhodčí ukončil utkání v 95. minutě.

Nejen o vítězství, ale i jakýkoliv bod, jsme přišli především svoji nedisciplinovaností, i když jsme věděli, co se vše může na hřišti stát. V 1. poločase jsme mohli vsítít více branek, ve druhém jsme se většinu času jen bránili v deseti, a nakonec dohrávali v 9 hráčích. Smutným faktem je, že i když domácí získali všechny 3 důležité body, snesly se na naše hráče od členů domácího realizačního týmu urážející a zesměšňující pokřiky po konci utkání. Že si hráči mezi sebou nějaké to slůvko vymění je v této kategorii (bohužel) časté, ale že toto vyřkne i člen realizačního týmu je na pováženou a mrzí mě, že v takovém klubu, jako je FC Slavia HK, mohou pracovat s mláděží takoví lidé. Z naší strany to budeme ještě řešit oficiální cestou.

14.10.2023 10:00 - Hradec Králové - areál FC Olympia - tráva

FC Slavia Hradec Králové - MFK TRUTNOV   3:2 (0:2)

branky: 49´ Horák, 82´ Čech, 90´ Haman - 2´ a 14´ Rydval

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Brhel (52´ Šourek), Gabrle, Leier - Fešar V., Rada, Houdek (50´ ČK), Fešar J., Široký (76´ Chmelík) - Rydval (71´ Polák), Doležal