Dorost U17

Na import bodů ze soupeřova, fakt půle zápasu nestačí

Napsal Stanislav Hanovský 03.10.2022

__________________________________________________________________________________

Mistrovské utkání Česká Divize U 17 C 9. kolo

RMSK Cidlina - MFK Trutnov 3:2 (3:0)

Rozhodčí: A. Jiříček – P. Kriegler, P. Soukup

Karty: 1x ŽK                        Diváků: 60

MFK Trutnov U15: Okrouhlický - Kábrt, Hradecký (K), Kužel (46.Švestka), Zajíc (46.Chmelík) - Švanda, (46.Polák), Dvořák (74.Hnízdil), Rada, Leier - Široký (46.Olah), Doležal, (Trenér: Leopold Švanda).

Doslova tristní nástup našich mladších dorostenců do hry. Stále ještě nezkušení hráči připadali, jako by snad nikdy netrénovali běh, přihrávat si, dostupovat protihráče, bojovat o míč, číst hru… Řekl bych chaos na vlastní polovině a po půlhodině bylo takřka po zápasu. Když už došlo k nějaké souhře nebo rychlejší akci a standardce, tak míč letěl stejně mimo soupeřovu branku. Těžko pochopit nějaký důvod. Snad bohorovnost, že se nemůže nic stát. Vždyť jsme stejného soupeře v letní přátelské přípravě porazili, byť jen o branku…

V kabině o půli rozhodně nebylo veselo, ale už příchodem do kabiny, byly slyšet vzájemné výčitky, omluvy, snaha pro vysvětlování a výzvy k aktivitě i přesnější spolupráci. Samozřejmě hlavní prostor pak měli oba trenéři a rozhodně si nebrali servítky. Došlo tak na střídání i výměny pozic. A ejhle, postupně do druhé půle nastoupili zpět ti sebevědomí i aktivní bojovníci, kteří postupem času začali soupeře zatlačovat výhradně na jeho polovinu a šance se předcházely, až kluci snížili hrozivé skóre na rozdíl jedné branky. Bohužel, už v závěru zápasu ubývalo přesnosti, nedařila se spolupráce v kombinaci a nezbylo už sil i vytvořených šancí. Alespoň na bod jsme nedosáhli.    

________________________________________________________________________________