Dorost U19

Náš výkon na tempo FC Tempo Praha nestačil

Napsal Petr Syrovátka 11.09.2023

5. kolo divize staršího dorostu jsme zajížděli odehrát na FC Tempo Praha.

Do utkání jsme vstupovali s vědomím, že nás čeká silný soupeř, ale chtěli hrát aktivní a kombinační fotbal. Soupeř se od začátku zápasu prezentoval kvalitní kombinační hrou, naši hráči se však nenechávali v této činnosti zahanbit. Hrál se velmi aktivní fotbal, ze začátku i s pár ostřejšími zákroky. Ve 12. minutě se domácí dostali do 100% šance v našem pokutovém území po sporném zákroku na Gabrleho, ale náš brankář skvěle zakročil. Na druhé straně také mohlo být skóre otevřeno, po hezké kombinaci zakončoval Doležal, ale brankáře neprostřelil. V 25. min si slabší chvilku vybral náš brankář, při odkopu mimo vápno netrefil míč a domácí šli do laciného vedení (1:0). Hra se stále přelévala mezi šestnáctkami a šance se rodily na obou stranách. Ve dvou dobrých situacích se vyskytl Široký, ale vždy s nedůrazným zakončením, druhou šanci nedohrál kvalitně ani Doležal. Domácí ve 36. minutě špatně rozehráli na půlící čáře přímý kop, Doležal se zmocnil míče a z poloviny hřiště upláchl domácím obráncům a nekompromisně srovnal skóre na 1:1. Po pár minutách se zase mohli radovat domácí, ale svoji hezkou kombinaci chtěli dohrát "až do kuchyně" a tím se vystavili do ofsajdu. Chvilku před poločasem zahrával Gabrle rohový kop na zadní tyč a domácí brankář jeho centr jen tečoval do vlastní sítě a my jsme šli do šťastného vedení (1:2). V poslední minutě poločasu jsme ještě zahrávali přímý kop z naší poloviny, ale sérií špatných rozhodnutí a postavení hráčů, jsme dovolili soupeři vykombinovat přes celé hřiště a domácí v poslední minutě nastavení 1. poločasu dokázali srovnat na spravedlivých 2:2.

Do druhého poločasu jsme vstupovali se stejným záměrem, pokračovat v předváděné hře a vstřelit další branky. Ve 47. minutě se zpoza vápna dral do zakončení Doležal, ale obě jeho střely byly zblokovány. Hrál se fotbal "nahoru dolů" , což svědčilo spíše domácím. Ti po rychlé kombinaci po jejich pravé straně zakončili rychlý přechod do útoku po přízemním centru přes celé malé vápno do prázdné branky (3:2). Našemu týmu rychle docházely síly při snaze o vyrovnání a soupeř naše chyby trestal i díky svému fotbalovému umu. Domácí postupně poslali do hry nové hráče a svoji hru ještě více oživili. Náš tým po zbytek utkání již nestíhal, i když se snažil a střídající hráči odvedli maximum. Domácí v posledních 12 minutách ještě 3x skórovali (6:2) většinou do naši otevřené obrany. My jsme si vytvořili již jen pár možností, největší měl střídající Švanda, ale domácí gólman skvěle zakročil.

Utkání jsme zaslouženě prohráli, soupěř byl dobře organizovaný, předváděl hezký kombinační fotbal a ukázal svoji kvalitu. My nevěšíme hlavy, utkání nám ukázalo další skutečnosti, na kterých je třeba pracovat. Utkání jsme odehráli velice dobře v 1. poločase, soupeři jsme se ve všem vyrovnali. V druhém jsme již nestíhali zejména fyzicky, na čemž se mohla projevit i marodka během týdne, která naším týmem prolítla.

3.9.2023 10:00 - FC Tempo Praha  - tráva

FC TEMPO PRAHA  - MFK TRUTNOV   6:2 (2:2)

branky: 25´ Obraz, 45´ Píša, 56´ Moučka, 77´ a 80´ Štancel, 90´ Cissé  - 36´ Doležal, 43´ Gabrle

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Brhel, Gabrle, Leier - Rydval (64´ Šourek), Rada, Fešar J., Široký, Polák (82´ Švanda) - Páv (76´ Svoboda), Doležal