Dorost U17

Neúspěšnost na hřištích soupeřů prolomena !

Napsal Stanislav Hanovský 17.10.2022

__________________________________________________________________________________

Mistrovské utkání Česká Divize U 17 C 11. kolo

TJ Sokol Třebeš - MFK Trutnov 2:3 (2:1)

Rozhodčí: J.Nymsa – L.Tryzna, V.Kiezler

Karty: 1x ŽK                        Diváků: 50

Branky: 27.Zajíc, 55.Houdek, 73.Doležal

MFK Trutnov U17:  Okrouhlický - Zajíc, Hradecký (K), Kužel, Leier – Švanda (46.Houdek), Fešar, Dvořák (46. Doležal), Polák - Olah (66.Kábrt), Široký, (Trenér: Leopold Švanda).

Poprvé naši mladší dorostenci přivezli domů 3 body a co více, dokázali po poločase obrátit nepříznivý brankový stav. Naši kluci dobře vědí, že z klubové líhně Hradeckého fotbalu se rekrutují především kvalitní fotbalisté do Královehradecké akademie ve větším počtu než z okresních klubů. Tyto zápasy proto mají velmi bojovný a emoční náboj pod dohledem nejen návštěvníků z řad rodičů, ale i klubových funkcionářů Hradecka a fotbalových agentů.

Naši hráči bohužel nezačali zápas šťastně a už v 6.minutě inkasovali branku z penalty po hrubé chybě obránců, kteří se před protiútokem soupeře nedomluvili… Budiž klukům ke cti, že se pustili do aktivní ofenzívy po stranách, a do čtvrthodinky se podařilo jednomu z obranných nešťastníků vyrovnat. Radost však netrvala dlouho, protože jejich nejlepší hráč využil kombinace se spoluhráčem a z uvolněného prostoru prostřelil našeho brankáře. Do kabiny jsme všichni cítili, že jsme lepším týmem, avšak samozřejmě bez těch chronických chyb. Už 10. minut po přestávce se podařilo vyrovnat stav, což hráčům dodalo sebevědomí a pustili se do útoků… V 73. minutě se našim klukům podařila krásná akce zakončená gólem. Od této chvíle nastal souboj o každý míč, hra se přelévala na obě strany, převládala nervozita, ale především naši mladí dorostenci zjevně prokazovali lepší fyzickou kondici, se kterou nakonec uhájili naše venkovní vítězství !

__________________________________________________________________________________