Dorost U19

O prohře v Liberci rozhodl už první poločas

Napsal Petr Syrovátka 04.11.2023

13. kolo divize staršího dorostu jsme odehráli v pátečním termínu na městském stadionu v Liberci proti "béčku" tamního FC Slovan.

Začátek utkání jsme totálně nezvládli a ve 3. minutě nás domácí potrestali rychlou kombinační akcí přes celé hřiště (1:0). V 8. minutě měl šanci Doležal, ale jeho střela byla zblokována. V 15. minutě opět aktivní domácí kvalitní kombinací přehráli naši obranu a bylo to 2:0.  V 18. minutě Páv skvěle obešel dva hráče, připravil šanci Rydvalovi, který z malého vápna neproměnil. Poté opět udeřilo na druhé straně a po centru liberečtí zvyšovali v 19. minutě již na 3:0. Takovou "rychlou sprchu" jsme ještě nezažili a o pár minut později bylo ještě hůř, kdy domácí zvyšovali z rychlého brejku po naší standartní situaci na 4:0. O minutu později se konečně gólově prosadil i náš tým, kdy naši rychlou akci zakončil brankou Doležal (1:4). Plamínek naděje nám liberečtí hned sfoukli o pár minut později, kdy po kolmici středem naši obrany skórovali popáté (5:1) a v 35. minutě po rohovém kopu zakončili po našem nedůrazu v pokutovém území (6:1). Na konci poločasu jsme si vypracovali ještě dvě šance, ale ani jedna brankou neskončila. Domácí byli v prvním poločase velmi produktivní a rychlou kombinační hrou si vytvořili řadu šancí, z nichž většinu proměnili.

Do druhého poločasu naši hráči již mohli jít s "čistou hlavou" a snažit se aspoň částečně nelichotivé skóre zkorigovat. Domácí si vytvářeli další šance, ale nebyli již tak skvěle produktivní jako v pvním poločase, naopak náš tým dokázal vsítit ještě dvě branky zásluhou Širokého, když nejdříve proměnil pokutový kop za faul na svoji osobu (71.min - 6:2) a poté další brankou v 78. minutě stanovil konečné skóre 6:3.

Liberečtí byli celé utkání lepší a rychlou hrou na těžkém terénu zápasu dominovali. Náš tým zejména v prvním poločase nestíhal tempo hry, domácí zaslouženě vyhráli a konec zápasu si v klidu pohlídali.

27.10.2023 10:00 - Liberec - Městský stadion - tráva

FC Slovan Liberec "B" - MFK TRUTNOV  6:3 (6:1)

branky: 3´ Janů, 15´, 19´ a 29´ Podrazil, 26´ Vacek, 34´ Dolejš - 27´ Doležal, 71´ (p) a 78´ Široký

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar V., Brhel, Gabrle, Leier (46´ Svoboda) - Široký (78´ Chmelík), Fešar J. (65´ Šourek), Rada, Rydval (78´ Hnízdil) - Páv, Doležal (78´ Polák)