Dívky WU19

Od Bohemky po Teplice

Napsal Karel Kužel 02.05.2024

Mistrovské utkání 2. liga dorostenky Čechy

15. kolo - Neděle 17.03.2024 12:30 hodin

DFK Bohemians 1905 : MFK Trutnov 5:0 (3:0)

Rozhodčí: Ulč, Harantová, Sýkora

ŹK: 0:1, ČK: 0:0

Diváků 56

Sestava MFK Trutnov:  Dvořáková( G) – Žabová, Jirmanová, Davidová – Zahálková (C), Svobodová, Kuželová, Kovářová  – Chrásková, Pišná, Dostálová

 (Reginová, Matušová, Yakym, Sauermannová, Trejbalová, Jindřišková)  

Za prvním jarním venkovním zápasem jsme vyrazili směr Praha, na DFK Bohemians 1905, kde jsme se hlavně zaměřili na herní činnost jednotlivce v obranné fázi a po přechodu do útočné fáze, cíl byl držet hru na soupeřově polovině.

Dva rychlé góly na začátku zápasu rozhodli o výsledku, ale pokud jsme v obraně hráli organizovaně dařilo se nám soupeři odebírat míč a přecházet do útočné fáze, kde jsme neměli vždy kvalitu v pokrytí míče a tím se nám nedařila rozvinout kombinace. Docházelo ke ztrátě a kvalitně sehraný domácí tým útočil do naší přetížené obranné řady, kde vznikal řetězec chyb a z toho šance domácích. Takto jsme soupeři víceméně nechali vstřelit zbylé tři branky.

 


16. kolo – Sobota, 23.3.2024 12:30 hodin

MFK Trutnov : FK Čáslav  1:3 (1:1)

Rozhodčí: Chmelík D.

ŹK: 0:0, ČK: 0:0

Diváků 35

Sestava MFK Trutnov:  Dvořáková( G) – Žabová, Jirmanová, Lieserová – Kultová, Svobodová, Kuželová (C), Kovářová  – Matušová, Pišná, Dostálová

(Kaněrová, Reginová, Hrbasová, Yakym, Sauermannová, Trejbalová, Jindřišková)  

Z utkání, ve kterém nebylo nouze o překvapení v podobě posuzování situací na hřišti, si vítězství odvezli hosté. Domácím děvčatům nelze upřít snahu, bojovnost a nasazení v soubojích o míč. Zápas i přes prohru hodnotíme jako vydařený.

 


17. koloNeděle, 07.04.2024 10:30 hodin

FK Mělník 1909 : MFK Trutnov 6:4 (3:2)

Branky MFK Trutnov: Kuželová, Dostálová, Kovářová, Zahálková

Rozhodčí: Melich

ŹK: 0:1, ČK: 0:0

Diváků 36

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková (G) – Žabová, Holásková, Jirmanová– Kultová, Svobodová, Kuželová, Zahálková (C) – Matušová, Kovářová, Dostálová

(Lieserová, Reginová, Sauermannová, Trejbalová, Yakym)

Zápas nahoru a dolu se spoustou neproměněných šancí, kdy domácí nakonec urvaly body až v závěru zápasu.

Pro naše hráčky to bylo fyzicky náročné utkání. Úplně poprvé v jarní části hrály na přírodní trávě. Většina obdržených gólů padla po soupeřově aktivních probězích. Těmi nás zásoboval celý zápas.

Vyzdvihnout musíme naše vstřelené góly, které padly po individuální kvalitě, dobré herní kombinaci a důrazu ve vápně. To je to na čem chceme stavět.

 


18 koloNeděle, 14.04.2024 12:00 hodin

MFK Trutnov : Dukla Praha B 0:11 (0:4)

Rozhodčí: Petrů

ŹK: 0:0, ČK: 0:0

Diváků 42

Sestava MFK Trutnov: Jindřišková (G) – Žabová, Jirmanová, Holásková – Matušová, Svobodová, Kuželová, Zahálková (C) – Sauermannová, Pišná, Petráková

(Chrásková, Lieserová, Reginová, Bartošová)

Na domácí UMT jsme přivítali „rezervu“ Dukly Praha, avšak oproti podzimnímu zápasu se s námi utkal jiný tým, který od první minuty diktoval tempo celého utkání. Naše holky, ať do toho daly vše, co v ten den v nich bylo, tak prostě náš projev byl bez energie a od toho se odvíjel herní výkon jednotlivce, potažmo týmu. Pozitivně můžeme hodnotit snad jen 100% ubránění rohových kopů soupeře.

Nyní se musíme připravit na tři po sobě jdoucí těžké soupeře z vrchu tabulky.

 


19 kolo – Sobota, 20.04.2024 15:00 hodin

ABC Braník : MFK Trutnov 18:0 (7:0)

Rozhodčí: Borč

ŹK: 0:0, ČK: 0:0

Diváků 35

Sestava MFK Trutnov: Jindřišková (G) – Žabová, Jirmanová, Lieserová – Kultová, , Kuželová (C), Reginová, Kovářová – Dostálová, Svobodová, Chrásková

(Trejbalová, Yakym, Kaněrová)

Na Braníku nás přivítalo krkonošské počasí a nový povrch UMT, který si domácí užili a otevřeli si střelnici. My nastoupily s mnoha změnami v sestavě z důvodu absence hráček, a tak jsme do zápasu postavily ročníkově mladý tým, který nasbíral cenné zkušenosti. Dobrá byla odvaha holek zkoušet řešit těžké situace fotbalově. V první půli jsme měli mnoho práce s náběhy krajních hráček domácího týmu za naší zónu, ale po vysvětlení se nám tato činnost podařila zlepšit. V druhé půli se již projevila fyzická převaha naplno. Musíme vyzdvihnout dobrou práci soupeře, který byl vyspělejší, dravější v rozhodování a hlavně fotbalový, kdy každou chybu trestal zakončením. Všem hráčkám včetně brankářky patří poděkování za 100% nasazení a hlavně za příjímání nových informací, které je posouvají v herním výkonu.

 


20 kolo – Sobota, 27.04.2024 10:00 hodin

FK Teplice : MFK Trutnov 23:0 (13:0)

Rozhodčí: Zákravský

ŹK: 0:0, ČK: 0:0

Diváků 25

Sestava MFK Trutnov: Jindřišková (G) –  Žabová, Jirmanová, Lieserová – Kovářová, Zahálková(C), Reginová, Kultová – Dostálová, Pišná, Matušová

(Yakym, Davidová, Trejbalová)

V sobotu jsme přivítali na domácím hlavním hřišti tým z Teplic. Příliš mnoho omluvenek z důvodu nemocí a zranění výrazně ovlivnilo základní sestavu a s tím i klíčové posty.

Do zápasu jsme šli s cílem zaměřit se na vyhodnocování situace, rychlost reakce a následné řešení situace.

Že zápas nebude jednoduchý, jsme čekali. Jednu z nejlepších akcí jsme předvedli hned v první minutě, kdy jsme se dostali do zakončení, ze kterého jsme zahrávali roh. Bohužel pro nás bezgólově. Vysoká kvalita FK Teplic a její pestrý repertoár hry nám dal velmi zabrat. Naše nepřesnost ve zpracování míče následné přihrávce s pomalou reakcí po ztrátě míče, usnadňovala hráčkám Teplic jejich hru a ty tak mohli v průměru každé čtyři minuty vstřelit gól. Ne snad, že by se ve zbylých třech minutách nic nedělo. Naopak, k vidění bylo nepočítaně příležitostí hostí a zákroků naší obrany a samotné brankařky. Když už se i nám povedlo se dostat na půlku soupeře, přišla další nepřesnost a tím tak příležitost pro holky z Teplic.

Všem našim hráčkám tohoto utkání patří poděkování za nasazení, bojovnost a odhodlání, které předvedli. Jen málokdo se dokáže nesložit a dohrát zápas za brzy rozhodnutého stavu. Tento tým byl velmi psychicky silný, a to je výzvou pro další těžké domácí utkání, kdy tuto sobotu doma přivítáme tým AC Sparta Praha „B“. Za vaši podporu budeme rádi.

 

Realizační tým WU18