Dorost U19

Pěti brankami jsme v domácím utkání porazili Spartu Kolín

Napsal Petr Syrovátka 13.10.2023

V 10. kole divize staršího dorostu jsme na hřišti v Horním Starém Městě přivítali tým SK Sparta Kolín.

V dalším domácím utkání jsme chtěli potvrdit vítězství z Čáslavi a měli jsme k dispozici opět všechny hráče vyjma dlouhodobě zraněných. Rozhodně jsme chtěli opět plně bodově uspět, ovšem respektovali jsme i sílu soupeře. Od začátku se hrálo vyrovnané utkání, v 15. minutě napřáhl zpoza vápna Doležal a rozvlnil síť hostů poprvé (1:0). Úvodní branka na hře však nic nezměnila, oba týmy hrály na 100% a tlačily se do zakončení. V 35. minutě jsme se opět radovali my, po hezké kombinaci Doležal - Páv - Rydval posledně jmenovaný dokázal na dvakrát skórovat (2:0). Chvilku poté měli velkou šanci hosté, ale kolínský útočník nemířil přesně. Chvilku před poločasem využil špatné rozehrávky kolínské obrany Páv a krásně zakončil (3:0). Do kabin jsme šli s skvělým skóre, které bylo možná pro hosty až příliš kruté. 

Druhý poločas jsme chtěli v klidu kombinovat a případně přidat ještě branky. Hosté se vůbec nevzdávali, hráli aktivně a hra byla vyrovnaná. V 58. minutě měl na noze další branku domácí Vojta Fešar, ale z bezprostřední blízkosti netrefil prázdnou branku po rozhraném přímém kopu. Naše hra už byla opatrná a hosté byli více na balónu. V 70. minutě vybojoval Doležal na půlce hřiště skluzem míč na pomalu rozehrávajícímu stoperovi, v běžeckém souboji se prosadil až do zakončení, které hostující brankář chytil, ovšem dvakrát při odkopech se hostující hráči sami nastřelili, až míč skončil za brankovou čarou (4:0). Po brance jsme prostřídali další hráče na střídačce, ovšem než jsme se vzpamatovali, hosté udeřili z rychlé akce po pravé straně (4:1). To hosty ještě více hnalo do útoku a po 5 minutách skórovali opět, když nastřelili břevno a poté naši hráči nedůsledně nedohráli situaci v našem pokutovém území (4:2). Náš tým se ovšem po brance snažil zklidnit, aby nedopustil nějakou dramatickou koncovku utkání. Hosté vše vrhli do útoku a tak se otevíraly možnosti pro naše brejky. Po jednom takovém jsme měli během minuty tři vyložené šance, kdy po krásné střele Rady do tyče, nedokázal Široký ani Svoboda svoje tutovky proměnit. Následně (86. min) se dostal do brejku Vojta Fešar, hostující brankář nedůsledně odkopl míč ze svého pokutového území a při dohrávání situace Vojtu Fešara fauloval. K nařízené penaltě se postavil Rada a bezpečně proměnil. Tím byla zápletka v závěru utkání vyřešena. Hostům jsme sice vsítili pět branek, jako v předchozím kole Čáslavi, ale jejich výkon byl po celý zápas aktivní a výhra se vůbec nerodila hladce, i když průběh skóre vypadal jednoznačněji.

Náš tým zápas skvěle odmakal a bonusem je opět pět branek a rozšíření tabulky střelců o další jména. Skolili jsme "Spartu", příští víkend "Slavii" :-).

7.10.2023 13:45 - Trutnov - Horní Staré Město - tráva

MFK TRUTNOV  - SK Sparta Kolín  5:2 (3:0)

branky (odlišné od oficiálního zápisu rozhodčího):15´ Doležal, 34´Rydval, 44´ Páv, 70´ vlastní, 86´ Rada (p) - 73´ Kvasil, 78´ Ditrich

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Brhel, Frič (65´ Leier), Gabrle, Houdek (72´ Šourek) - Rydval, Fešar J., Rada, Široký - Páv (46´ Fešar V.), Doležal (72´ Svoboda)