Dorost U19

Poslední podzimní domácí utkání jsme s Bohemkou ztratili až v závěru

Napsal Petr Syrovátka 07.11.2023

Poslední domácí zápas v této podzimní části soutěže a zároveň 14. kolo divize staršího dorostu jsme odehráli poprvé v této sezóně na umělé trávě na stadionu v Trutnově.

Našimi hosty byli hráči béčka pražských Bohemians. Úvodní minuty nabídly velmi otevřenou hru, ale první šanci hosté neproměnili a bohužel ani pohotová střela Svobody se mezi tyče nevešla. Nutno říci, že hosté měli v úvodu utkání více ze hry i více šancí, ale v 9. minutě udeřilo na opačné straně a po akci Širokého s Radou pohotově zakončoval Páv a vedli  jsme 1:0. Hosté se dále tlačili za vyrovnáním a zejména ze standartních situací bylo v našem pokutovém území velmi horko. Ovšem v 14. minutě utekl hostující obraně Páv a naservíroval míč na vápno Širokému, kterému chyběl půlkrok, aby zakončil přesněji. Hosté byli dále velmi nebezpeční a skvělými zákroky se zaskvěl Okrouhlický nebo naše obrana pokusy hostů zblokovala. Ve 28. minutě už naše obrana neodolala a po našem propadnutí na první tyči po rohovém kopu hostí Bohemáci srovnali skóre 1:1. Hra se pomalu vyrovnala a do kabin se šlo nakonec za remízového stavu 1:1.

Druhý poločas se bylo vidět také mnoho šancí na obou stranách a zejména dvě šance Širokého volaly po naší vedoucí brance. Když během 2. poločasu rozhodčí neposoudil střet našeho brankáře s útočníkem jako penaltový zákrok a v 78. minutě zase posoudil likvidační zákrok na koleno našeho kapitána Gabrle jen žlutou kartou, byly oba týmy namotivované strhnout vitězství na svou stranu. V tomto úsilí byli v 85. minutě šťastnější hosté, kdy skórovali při signalizovaném ofsajdu, který po konzultaci rozhodčích nakonec hlavní arbitr nebral v potaz a hosté šli do vedení 2:1. V 89. minutě Bohemians svoje vedení ještě navýšili do naší již otevřené obrany (1:3). Z celkových nastavených 3 minut se odehrálo jen 50 vteřin a hlavní rozhodčí ukončil utkání, aby nemusel řešit další sporný zákrok v našem pokutovém území.

Hosté byli v utkání více na míči a potvrdili svoji kombinační kvalitu, ovšem šance byly na obou stranách a my můžeme jen litovat, že jsme jich nevyužili více. Poslední kolo jedeme na Viktorii Žižkov s vidinou po 4 utkáních zase naplno bodovat.

4.11.2023 12:00 - Trutnov - umělá tráva  

MFK TRUTNOV  - CU Bohemians Praha  1:3 (1:1)

branky: 9´ Páv - 28´ Drahovzal, 85´ Růžička, 89´ Koubek

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar J., Brhel, Gabrle (84´ Garček), Leier - Široký (84´ Chmelík), Rydval (73´ Švanda), Rada, Svoboda (46´ Šourek) - Páv, Doležal.