Dorost U19

První bod zvenku urvaný v závěru s jabloneckým "béčkem"

Napsal Petr Syrovátka 18.09.2023

7. kolo divize staršího dorostu jsme zajížděli odehrát do městyse Zásada, kde svoje domácí utkání sehrává "běčko" FA Jablonec.

Do utkání jsme poprvé mohli nasadit kompletní kádr s možností vyzkoušet si nové věci. Utkání se odehrálo na menším hřišti v Zásadě, díky čemuž bylo třeba rychleji kombinovat a i akce na obou stranách se rychleji přelévaly ze strany na stranu. Do utkání jsme vstupovali sebevědomí a rozhodně jsme přijeli pro 3 body. Hra v 1. poločase byla vcelku vyrovnaná, rozhodčí si držel svůj metr a nechával hrát fotbal. Náš tým se dostával častěji do zakončení, po půlhodině hry ale udeřilo na druhé straně. Po dobré kombinaci domácích jsme špatným postavením otevřeli střed obrany a i přes zákrok našeho brankáře se míč dostal do brány a domácí se ujali vedení v 33. minutě (1:0). V 35. minutě byl vyslán do sóla sám na branku Doležal, ale zklamal ho první dotek. V prvním poločase jsme si vytrvořili více nebezpečných a střeleckých pozic, ale nedůrazem v pokutovém území domácích jsme se o ně sami připravovali. Domácí využili asi jedinou vážnější situaci a po 1. poločase vedli 1:0.

Do druhého poločasu jsme prostřídali a věřili si, že dáme opět branky, které nám přinesou body. Hra byla opět velmi vyrovnaná, ale větší šance se nerodily. V 61. minutě vyhrál Gabrle na půlící čáře hlavičkový souboj, Páv šikovně předskočil couvajícího stopera a tomu nezbývalo než našeho útočníka faulovat, nebo ho nechat zakončit. Po zákroku rozhodčí odpískal pro náš tým pokutový kop, který si sebevědomě vzal k exekuci Široký a bezpečně proměnil (1:1). Ovšem už za necelou minuty si vzali domácí opět vedení zpátky. Po nedůraze na pravé straně naši obrany domácí v klidu odcentrovali a nikým nehlídaný jablonecký hráč na našem malém vápně si míč ještě zpracoval a prostřelil Okrouhlického i podruhé. Náš tým se však nevzdává a hnal se minimálně za vyrovnáním. Své další velké šance měli Doležal a Široký. Domácí už začali více zdržovat, na což je ovšem rozhodčí vždy upozornil, že vše nastaví. Vyrovnání jsme se dočkali v 89. minutě, kdy jsme využili ledabylou rozehrávku domácích  a Páv mohl skórovat do prázdné branky. To ovšem našemu týmu nestačilo a chtěl urvat body tři. Rozhodčí tedy nastavil jen 2 minuty a i v těchto jsme měli ještě standartní situaci a rohový kop. Po skrumáži v domácím pokutovém území už míč směřoval do jablonecké svatyně, když rozhodčí ukončil utkání, což následně vysvětlil, že by stejně odpískal faul na domácího hráče. To vše před vypršením dvou nastavených minut.

Vzhledem k vývoji skóre je bod pro nás ziskem, za výkon hráče chválíme, ale na rozhodování a důrazu v obou pokutových územích musíme ještě pracovat. 

16.9.2023 10:15 - Zásada  - tráva

FA JABLONEC "B"  - MFK TRUTNOV   2:2 (1:0)

branky: 33´ a 62´Koňák  - 61´ Široký (p), 89´ Páv

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar V. (68´ Leier), Frič (46´ Houdek), Gabrle, Brhel - Široký, Rada, Fešar J., Svoboda (46´ Rydval) - Páv, Doležal