Dorost U17

První střet s týmem Fotbalové akademie - Slovan Liberec

Napsal Stanislav Hanovský 14.10.2022

První střet s týmem Fotbalové akademie – Slovan Liberec

__________________________________________________________________________________

Mistrovské utkání Česká Divize U 17 C 2. kolo

FC SLOVAN LIBEREC B - MFK Trutnov 7:2 (5:2)

Rozhodčí: M. Trojan - M. Bohuš, M. Lopuszynski

ŽK, ČK: bez karet, diváků: 50

Střelci: 18. 23. Doležal Adam

MFK Trutnov U15: Strasser - Kábrt, Hradecký(ZK), (46.Polák), Zajíc (16.Dvořák) - Fešar, Hnízdil, Švanda (64.Chmelík), Leier - Rada(K), (82.Houdek), Doležal (32.Olah).

Na Libereckém stadionu fotbalové akademie Letka jsme zápas zahájili nešťastně. Do 11.min jsme obdrželi po kombinační hře soupeře 3 rychlé branky a vrchol první čtvrt hodiny byl dokonán zraněním zlomené klíční kosti našeho spolehlivého obránce po neúmyslném hromadném pádu při rohu. Už před naším zápasem naši kamarádi z U19 obdrželi nelichotivý výsledek, a tak i snad zásah rychlé záchranné služby odvážející našeho hráče do nemocnice nepřidal našemu týmu na sebevědomí. Do poločasu se ještě zranil náš nejlepší hráč a obdrželi jsme k tomu další dvě branky. Tristní stav 1.poločasu byl završen.

Do 2. poločasu byla posílena obrana a částečně se hra vyrovnala. Technicky vyspělý lokální výběr hráčů fotbalové akademie nás zjevně předčil ve všech herních činnostech, stejně tak disponujícími čerstvými hráči na lavičce k vystřídání v půli. Naši hráči však bojovali všemi silami s dílčími úspěchy, ale naše nesehranost nás srážela. Přece jenom ke konci zápasu se projevila soupeřova větší fyzická kondice a jejich hráči nám ještě vstřelili dvě branky. Pro náš nezkušený mladší dorost to byla těžká rozdílová zkouška a je našim hráčům k poznání, co vše musí zlepšit i za skromnějších podmínek okresního klubu než dotovanými krajskými akademiemi.

__________________________________________________________________________________