Dorost U19

V domácím utkání s Náchodem jsme na body nedosáhli

Napsal Petr Syrovátka 04.11.2023

12. kolo divize staršího dorostu jsme odehráli na domácím těžkém terénu v Horním Starém městě proti týmu FK Náchod.

Oba sousedy v tabulce dělil v divizní soutěži jediný bod, tak se čekalo vyrovnané utkání. Vzhledem ke kvalitě trávníku se však snižoval předpoklad pestré kombinační hry. Vzájemná utkání nikdy nepostrádala náboj a plné nasazení. Úvod utkání byl opatrný a bylo vidět, že oba týmy nechtějí především udělal první chybu. Hosté se postupně dostávali více do hry a v 22. minutě se hezkou kombinací dostali až do našeho pokutového území, kde osamoceného hráče vychytal Okrouhlický. V 25. minutě mohlo udeřit na druhé straně, na polovině hřiště si nabral míč Páv, podržel si ho u kopaček déle než všichni předpokládali a nakonec se dostal až do vápna, kde tváří v tvář hostujícímu gólmanovi také neuspěl. Ve 31. minutě se však již skóre měnilo. Pomalou rozehrávku v našem pokutovém území špatně vyřešil brankář Okrouhlický, "namazal" hostujícímu Vlčkovi a ten našeho brankáře prostřelil (0:1). Ve 36. minutě pelášil sám na bránu hostí Doležal, v pokutovém území byl zezadu sražen skluzem bráního hráče a k údivu všech se píšťalka rozhodčího neozvala. Konec poločasu si hosté již takticky pohlídali a do kabin se šlo za nepříznivého stavu 0:1 pro náš tým.

Do druhého poločasu jsme byli nuceni střídat, změnit posty některých hráčů a s pokyny o kvalitnější hru zejména ve středu hřiště jsme vstupovali odhodláni do 2. poločasu. Ten nám hned v úvodu (46.minuta) vlil energii do nohou, kdy Páv skvěle podržel míč ve středu hřiště, přenesl hru na druhou stranu a naběhnuvší Brhel skóroval krásnou střelou pod břevno (1:1). Po vyrovnávající brance jsme byli aktivnější a hnali jsme se za vedoucí brankou, vypracovali si řadu standartních situací, ale ani velmi dobře zahrané standartky jsme nedokázali proměnit. Paradoxně jsme v této fázi hry inkasovali po nedorozumění celé naší obrany včetně brankáře a nedohrání volného míče v našem pokutovém území, kterého hosté rychle využili a dohráli kvalitně celou akci do naši odkryté branky (67. minuta 1:2). Fotbalové zbraně jsme rozhodně neskládali a snažili se aspoň o vyrovnání. V 74. minutě jsme však opět inkasovali, kdy po soubojích a odražených míčích na našem vápně se ocitl sám před naším brankářem hostující hráč ve zvláštním výhodném postavení za našimi obránci (!) a po kličce našemu brankáři zvýšil vedení hostí (1:3). Náš tým tuto branku těžce nesl, zmizela lehkost a uvolněnost, naopak hosté si jistě hlídali vedení. Světélko naděje mohlo být po šanci Doležala, který ve vápně v souboji s obráncem rameno na rameno, skóroval, ale branka mu nebyla uznána za údajný faul na obránce. Naše hra do konce utkání ale již neměla parametry na zkorigování skóre a vzhledem ke kvalitě soupeře jsme zaslouženě prohráli, i když dvě obdržené branky byli rozhodně z kategorie laciných a třetí branka je mnou považována za velmi spornou.

Škoda řady nevyužitých šancí a zejména nekvalitní náběhy a dohrávání našich standartních situací, kterých bylo dostatek a zejména velmi kvalitně zahrávaných do správných míst v soupeřově pokutovém území. Utkání se ovšem odehrálo ve fér duchu, k čemuž přispěl i tým hostí včetně realizačního týmu, tímto opravdu děkuji. Takto ať se hraje dorostenecká divize, kvalitně, fotbalově, i bojovně, ale fér a bez jiných excesů. Ještě nás čekejí tři divizní kola a ve hře je 9 bodů.

21.10.2023 13:15 - Trutnov - Horní Staré Město - tráva  

MFK TRUTNOV  - FK Náchod  1:3 (0:1)

branky: 46´ Brhel - 31´ Štěpán Vlček, 67´ a 74´ Dostál

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar V. , Brhel (74´ Polák), Gabrle, Leier (62´ Svoboda) - Rydval, Fešar J. (46´ Šourek), Rada, Široký - Páv (71´ Chmelík), Doležal.