Dorost U19

V prvním jarním utkání jsme nestačili na Chrudim

Napsal Petr Syrovátka 21.03.2024

První jarní utkání jsme odehráli na domácí umělé trávě a naším soupeřem byl tým MFK Chrudim U18.

Podzimní utkání na půdě soupeře jsme odehráli velmi kvalitně a body jsme tam ztratili. V domácím utkání jsme chtěli rozhodně bodovat a hrát aktivně. Chrudimští ovšem předvedli zcela jiný výkon oproti podzimu a od počátečních minut byli více aktivní a v držení míče. To vše se promítlo již v prvních dvaceti minutách, kdy jsme 2x inkasovali po obdobných šancích soupeře a po nedůrazu a nedohrání míče v našem pokutovém území. V 9. minutě se prosadil hostující Mošner a v 19. minutě Henderson (0:2). Náš tým si také vytvořil pár šancí a ty většinou končily na hranici pokutového území soupeře, kde jsme neměli odvahu k zakončení nebo průniku k brance soupeře. V prvním poločase byl soupeř kvalitnější a držel zasloužené vedení 2:0, kdy ještě další šance dokázal zlikvidovat náš brankář. Během prvního poločasu jsme museli z důvodu zranění střídat a další střídání proběhlo v poločasové přestávce.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji, hráli více na míči a soupeři jsme se vyrovnali v kombinaci. Vyústěním byla naše vstřelená branka, kdy si důrazný Svoboda v 53. minutě udělal prostor na hranici vápna a prudkou střelou dal zápasu zápletku (1:2). Hra byla v tuto chvíli vyrovnaná, více šancí však měl soupeř. Naše obrana již neodolala v 72. minutě, kdy po tečované přihrávce do našeho pokutového území vstřelil třetí branku Chrudimi Chichak (1:3). Hosté poté hráli zodpovědně a zkušeně drželi míč. Náš tým se snažil zkorigovat skóre a vykřesat naději k bodovému zisku. To se nakonec povedlo, ale až v nastaveném čase utkání, kdy byl po našem rohovém kopu nejrychlejší a nejdůraznější v pokutovém území soupeře Páv (2:3). Na další tlak již nebylo dost času.

Soupeř z Chrudimi ukázal svou kvalitu a zaslouženě si odvezl všechny 3 body. Mnoho šancí ještě pochytal náš brankář a nebo byli hosté nedůrazní v zakončení, které nás trápilo také v několika našich šancích.

09.03.2024 10:00 - Trutnov - umělá tráva  

 MFK TRUTNOV - MFK Chrudim "B"  -  2:3 (0:2)

branky: 53´ Svoboda, 90+2´Páv - 9´ Mošner, 19´ Henderson, 72´ Chicak

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Frič (46´ Zajíc), Gabrle, Hnízdil - Široký (75´ Polák), Fešar J. (28´ Šourek), Páv, Chmelík - Doležal, Svoboda, Rydval