Dorost U17

Vítězství po boji s Chrudimí

Napsal Pavel Matějka, st. 30.03.2023

Mistrovské utkání Česká Divize U 17 C 19. kolo

MFK Trutnov – MFK Chrudim  2:1 (1:0)

Rozhodčí: IKIZGUL - Fišer, Dorotík

Karty: 5x ŽK                        Diváků: 50

Branky: 44.Matěj Široký, 92. Jáchym Polák - 95. Šimon Karlík


MFK Trutnov U17: Okrouhlický (K) - Šourek, Švestka ( 88. Brhel), Kužel, Zajíc - Olah, Matuška , Hnízdil ( 82. Dvořák), Leier (60. Polák)  - Chmelík , Široký // zraněn: Švanda, Hradecký, Fešar


Třetí utkání během týdne jsme začali vlivem zranění a výpomoci u U19 trochu vlažněji než bychom chtěli. Hosté v začátku utkání působili fotbalověji a více na balónu. Postupně jsme přebírali iniciativu a v závěru poločasu po chybě chrudimského golmana a důslednému napadaní Matějem Širokým jsme vstřelili důležitou výstavní branku do poločasové přestávky. Druhý poločas jsme měli pod kontrolou, ale utkání se odehrávalo mezi šestnáckami bez vyložených šancí. Prostě boj, fotbal plný soubojů a bohužel i zranění. V průběhu utkání museli odstoupit Michal Leier a Dan Švestka. Příchodem Jáchyma Poláka jsme převzali otěže zápasu a druhý gól visel ve vzduchu a taky přišel. Jáchym si "drze" podal hostující obránce, udělal si z nich kuželky a zavěsil do prázdné branky, čímž rozhodl dnešní bojovné utkání. Snížení ze strany hostů bylo kosmetické, nic neměnící na našem zaslouženém vítězství. Dnes bych pochválil všechny za kolektivní výkon do posledních minut.

Vítězství přišlo v pravý okamžik. Taková odměna, za stav, ve kterém se nacházíme. Třetí utkání během 7 dní, minimálně 4-5 hráčů se učastní výpomoci u U19 ( prakticky celé jaro) a do toho zranění a nemoci. Na druhou stranu to ukazuje, jaký máme široký a připravený kádr.

Příští týden zajíždíme na horkou půdu votroků a tak musíme udělat vše proto, abych doléčili zranění a byli 100% připraveni.