Žáci U15

Z hradecké Třebše s výhrou, do optimálního výkonu bylo ale daleko

Napsal Tomáš Cerman 10.10.2022


Mistrovské utkání žákovské Divize U15C

Třebeš - Trutnov 1:3 (0:1)

Branky MFK: Chráska, Bartůněk, Tomčiak.

Rozhodčí: Vítek, ŽK 2:0, diváků cca 50.

Sestava MFK: Křivský - Garček, Bartoš, Kadrmas (66. Pavelec), Kadlec - Fenik (58. Gärtner), Mader, Bartůněk (50. Tomčiak), Chráska (75. Hurachok)

- Okrouhlický (58. Petrů), Geisler (50. Michálek).


Hodnocení realizačního týmu: Výhra z venku se počítá a snad bude pro všechny povzbuzením do dalších tréninků a zápasů. A co k samotnému průběhu? Během první půle jsme se Kubou Chráskou dostali do vedení a pálili jednu šanci za druhou, na konci poločasu nás podržel dobrým vyběhnutím brankář Křivský. V té druhé jsme se dostali do dvougólového náskokoku důrazem Bartůňka, poté z ojedinělého rohu domácích zbytečně inkasovali a tak bylo zaděláno na drama až do konce. Pět minut před závěrečným hvizdem jsme vítězství potvrdili přesným zakončením Tomčiaka.

Výkon to ale bůhvíjaký ale nebyl. Stále se obrovsky trápíme v zakončení, co dokážeme od prvních kol zahodit je téměř neuvěřitelné. Stejně tomu tak bylo i v sobotu v Třebši. Naopak góla inkasujeme téměř z ničeho. Tentokrát ani hra nebyla extra působivá, několik momentů fotbalově zahřálo, ale po většinu času to byl spiše jen boj o míč a území. Práce s balónem tradičně nevalná, pohyb bez něj nevýrazný. Střelba? To je pak kapitola sama o sobě, někdy to vypadá jako z dílny starší přípravky. Takže nyní zase hurá do těžké práce v trénincích, pracovat je třeba opravdu na všem! :)