Žáci U12

Zápas o první místo v tabulce jsme nezvládli.

Napsal Pavel Matějka 31.05.2023

Dne 28.05.2023 jsme zajížděli na horkou půdu k tradičnímu rivalovi z Náchoda.


 

Výsledek: FK Náchod 10:3 MFK Trutnov

Branky: Geisler 2x, Brádler

Sestava: Kopecký, Rydval, Geisler, Brádler, Matěáska, Zahrádecký, Štiller,Chmelík, Maličký, Šopinec,Nulens, Herman, Minařík

 

Hodnocení utkání:

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, kdy se dostal po míči za obranu do samostatného úniku Geisler, který chladnokrevně nedal brankáři šanci 0:1. Místo toho, abychom přidali na obrátkách, tak se zápas začal vyvíjet úplně jiným směrem. Přestali jsem hrát kombinační fotbal, zbavovali jsme se míče, báli jsme se ve hře 1na1, toho soupeř využil a z rohového kopu vyrovnal na 1:1. Ihned na to zvýšil svoje vedení na 2:1. V tuto chvíli jsme přestali hrát úplně. Na hřišti byl pouze jeden tým. Soupeř nehrál nijak zvlášť dobrý fotbal, ani nepodával závratný výkon, ale my jsme na hřišti vůbec nebyli. Soupeř střílel lehce jednu branku za druhou a my jsme nebyli schopni nic změnit. První třetina skončila 4:1. Po přestávce jsme chtěli zapomenout na naši nejhorší třetinu a začít hrát náš fotbal. To se vůbec nepodařilo, druhá třetina z naší strany byla ještě horší. Více se k této části hry nemá cenu vyjadřovat. Po druhé třetině jsme prohrávali 9:1. Třetí třetinu beru jako naše malé vítězství. Třetí třetinu jsme dokázali vyhrát v poměru 2:1, kdy jsme soupeře po celou dobu přehrávali a mohli jsme soupeři přidat další 2-3 branky. Po druhé třetině většina hráčů byla na dně, ale i přesto se kluci dokázali vyburcovat k velmi dobrému výkonu ve třetí třetině a soupeře jasně přehrát. Soupeř pouze odkopával míče a zachraňoval v posledních chvílích naše nadějné příležitosti. Zápas skončil 10:3 pro soupeře z Náchoda, kterému tímto gratulujeme k zaslouženému vítězství. 

Já osobně jsem byl velmi špatný z toho jakým fotbalem jsme se prezentovali dvě třetiny a vůbec, že jsme nebyli schopni to změnit. Poprvé jsem viděl takto své kluky psychicky na dně. A proto třetí třetinu beru jako velké vítězství hlavně kluků, že se dokázali ze dna vyhrabat zpět na nohy a ukázali všem přítomným, že fotbal umí hrát a mají touhu se zlepšovat a posouvat se dál. Sice nebudeme díky prohře první v tabulce, to vem čert, ale kluci ukázali charakter a chuť se zlepšovat i v době, když se nedaří, a to je pro nás trenéry cennější. Za to jim patří dík. 

Pokud se mám vyjádřit k atmosféře během utkání, tak jsem z ní byl znechucený. Rodiče soupeře se postavili za naší branku, přičemž pokřikovali na naše hráče, u toho bubny a trupkama povzbuzovali svůj tým za zády našeho brankáře, což pro naše hráče bylo velmi nepříjemné. Následně vedle hřiště vypustili dýmovnici. Myslím si, že všechny výše uvedené věci v této kategorii do fotbalu nepatří a naše hráče zejména po psychické stránce velmi rozhodili, troufám si říct, že to bylo nefér až nesportovní. K nesportovnímu chování hráčů soupeře během zápasu se nebudu více vyjadřovat, nechci nijak hanit své trenérské kolegy z Náchoda, kterých si vážím, ale některé věci by měli svým hráčům vysvětlit, že toto do férového zápasu nepatří. Bohužel na nesportovní chování svých svěřenců nijak nereagovali, spíše jej přehlíželi. 

V příštím týdnu jedeme na půdu Slavie HK.