Dorost U19

Zasloužená domácí výhra nad Vlašimí

Napsal Petr Syrovátka 11.09.2023

6. kolo divize staršího dorostu jsme odehráli nad domácím hřišti v Horním Starém Městě.

Po nezdařeném venkovním utkání na Tempu Praha jsme chtěli doma opět bodovat, i když jsme si byli vědomi kvalit soupeře z Vlašimi.

Úvod do utkání jsme nám vydařil a po aktivním presinku na soupeřově polovině jsme díky aktivitě našich hráčů (Široký, Doležal, Rada) získali balón, který Páv šikovně přizvedl Doležalovi a ten v 13. minutě vlašimského brankáře prostřelil (1:0). Náš tým zůstával dá aktivní a snažil se vsítit další branku. Ve 14. minutě se nebojácně do vápna mezi dva obránce prodíral Polák, ustál kontakt a chyběl mu kousek k zakončení. Na šance přišlo i ve druhém pokutovém území, kdy si hosté šikovně před vápnem prostrčili míč středem hřiště a hostující hráč byl sám před Okrouhlickým, střelu mu ovšem v posledním momentu vypíchl Gabrle. Ve 21. minutě se skóre ale již měnilo, Doležal si nabral míč na soupeřově polovině, v běžeckém souboji se nenechal odstavit obráncem a střelou zpoza vápna do protipohybu brankáře dal našemu týmu dvougólové vedení (2:0). Soupeř se postupem času ze dvou branek otřepal a hrozil i on. Další šanci hostí po ztrátě balónu u našeho vápna opět skluzem v poslední chvíli zamezil Gabrle. V naší hře se občas vyskytly velké nepřesnosti v rozehrávce před naším pokutovým územím, které ale soupeř nedokázal potrestat, a tak jsme šli do kabin s vedením 2:0.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, hosté ale již více kombinovali, ale náš tým dobře držel prostory a nenabízel soupeři šance ke zkorigování výsledku. Naopak v 60. minutě po získání míče ve středu hřiště a rychlou kolmicí Páva na aktivního Širokého jsme šli do rychlého protiútoku, který Široký "zkušeně" zakončil podél brankáře (3:0). V 67. minutě však nastala velmi nešťastná a smolná situace, po souboji u naši brankové čáry se zranil hostující hráč o zábradlí podél hřiště a s tržnou ranou na hlavě musel být odvezen sanitním vozem :-(. Dlouhé minuty se nehrálo a troufám si říct, že zbytek utkání byl tímto poznamenán a už se "jen dohrával". V dalších dobrých situacích se ocitl Páv (nastřelil tyč) a Polák, který dlouho váhal se zakončením. Hosté také ještě zahrozili, ale náš brankář skvěle chytil střelu do růžku naší brány.

Naši hráči podali velmi dobrý výkon, ceníme si zejména zápasu bez inkasované branky. Velmi nás mrzí zranění hostujícího hráče a přejeme mu rychlé uzdravení a brzký návrat na hřiště.

9.9.2023 12:15 - Trutnov - Horní Staré Město  - tráva

MFK TRUTNOV - FC Sellier & Bellot Vlašim 3:0 (2:0)

branky: 13´ a 21´ Doležal, 60´ Široký

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Brhel (83´ Svoboda), Gabrle (85´ Frič), Šourek, Leier - Široký, Rada, Fešar J., Polák - Páv, Doležal (75´ Fešar V.)