Dorost U19

Zasloužené vítězství v Nymburce

Napsal Petr Syrovátka 24.03.2024

18.kolo divize dorostu jsme odehráli na přírodní trávě v Nymburce.

První jarní venkovní utkání jsme zajížděli odehrát do Nymburka rozhodně s cílem získat všechny body. Poprvé jsme hráli na přírodní trávě, na což jsme si museli chvíli zvykat, ale naše hra se postupně zpřesnila a byli jsme rozhodně aktivnějším a kvalitnějším týmem na hřišti. V 18. minutě se prosadil po skvělé přihrávce Doležala Páv (0:1), a když v 33.minutě zvyšoval přehozením domácího brankáře Rydval (0:2), vypadalo to na skvělý 1. poločas. V 36.minutě ovšem po nedorozumění našeho stopera s brankářem snížili domácí na 1:2 a do kabin jsme šli jen s jednogólovým vedením. 

Druhý poločas se odehrával v podobném stylu, byli jsme lepší na míči a vypracovávali jsme si řadu šancí. Jednu z nich proměnil Páv v 61. minutě (1:3). V této fázi zápasu jsme dominovali a měli řadu šancí bohužel neproměněných. Trest pro nás přišel v 71.minutě, kdy po chybě v naší rozehrávce domácí skvěle vyřešeli brejkovou situaci a snížili opět na rozdíl jediné branky. Domácí ucítili šanci ještě nějaké body z domácího utkání vydolovat. Uklidnění do našich řad vnesla 79.minuta a gólová střela Houdka zpoza vápna a stav 4:2 v náš prospěch. Domácí se ještě tlačili do útoku a tím dávali i našemu týmu více prostoru v útočné fázi. V záverečné minutě jsme bohužel ještě inkasovali po rohovém kopu (3:4).

Odehráli jsme dobré utkání, na hřišti jsme byli rozhodně lepším a aktivnějším týmem. Značnou část zápasu jsme vedli o 1-2 branky, tak jsme měli utkání stále pod kontrolou. K zamyšlení toho máme ale rozhodně dost, zejména neproměňování šancí, zvláště za stavu 1:3, a dále se snažit mít hru ještě více pod kontrolou a nedat soupeři šanci vstřelit kontaktní branky. Důležité utkání jsme bodově zvládli, ovšem 3 inkasované branky jsou z našeho pohledu moc s takovým soupeřem.

16.03.2024 10:00 - Nymburk - areál Veslák - tráva 

SK Polaban Nymburk  - MFK TRUTNOV  -  3:4 (1:2)

branky: 36´ Král, 71´ Zenkl, 90´ Šebela - 18´ a 61´ Páv, 33´ Rydval, 79´ Houdek

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Šourek, Hnízdil, Gabrle, Fešar J. - Rada, Houdek (81´ Široký), Páv - Svoboda (81´ Chmelík ), Rydval, Doležal