Dorost U19

Ze zápasu s FC Hradec Králové jsme si body nepřivezli

Napsal Petr Syrovátka 25.03.2024

Další mistrovské utkání jsme odehráli v areálu Bavlna v Hradci Králové proti domácímu FC Hradec Králové U18.

Podzimní utkání jsme na domácí půdě vyhráli, když náš soupeř praktikoval jednoduchou hru s nakopávanými míči za obranu. Kupodivu soupeř vsadil na stejnou hru i v domácím jarním utkání. Vstup do utkání byl z obou stran opatrný a již po prvních minutách bylo zřejmé, že soupeř přišel s jasným herním pojetím. Náš tým si s tímto velice dobře v prvním poločase poradil a domácím bylo nesčetněkrát odmáváno a odpískáno postavení mimo hru. My jsme naopak hrozili z rychlých přechodů. Jeden z prvních byl gólový. Ve 13. minutě agilní Chmelík v rohu hřiště dobře pracoval s balonem, nacentroval před bránu, kde Široký pohotově zakončoval levačkou a tímto našel naběhnuvšího Rydvala, který nikým nehlídaný zavěsil pravačkou (0:1). O pár minut bylo ještě veseleji. Ve 20. minutě dobře předskočil svého útočníka na půli hřiště Hnízdil a přihrávkou rovnou našel Páva, který si to namířil přímo mezi stopery a podél brankáře rozvlnil domácí síť podruhé (0:2). Domácí se stále snažili proniknout do naší obrany dlouhými míči za obranu, ale buď přihrávka skončila u našeho brankáře nebo byl signalizován ofsajd. Domácí ovšem udeřili ze standartní situace. Nikým nehlídaný Novák si ještě stačil nekvalitně zpracovat míč v našem vápně a přesto dostal dostatek času na zakončení (1:2). Hra byla poté vyrovnaná a šance byly na obou stranách, ovšem bez gólového efektu.

Do druhého poločasu jsme šli s vedením o jednu branku, ovšem věděli jsme o kvalitách soupeře. Po šesti minutách druhého poločasu se bohužel již další ofsajd nemával od druhého asistenta rozhodčího a domácí kapitán Moravčík sólo zkušeně zakončil (2:2). Domácí poté byli aktivnější a když v poločase a během druhého poločasu kvalitně prostřídali, přebrali otěže zápasu oni. V 82. minutě rychle přenesli míč na pravou stranu a po centru zakončoval uvnitř vápna Polák (3:2). Náš tým se poté snažil o vyrovnání, dlouhými míči jsme si však nepomohli a když jsme opět neuhlídali rohový kop v 92.minutě, skóroval zcela volný střídající Truhelka (4:2).

Odehráli jsme velmi dobré utkání, zejména v 1.poločase si s naší obranou nevěděl soupeř rady. V druhém poločase se projevila i kvalita domácí střídačky. Nás opět mrzí špatné bránění standartních situací i nedůraz ve vápně při našich standartkách. Opět si kluci dokázali, že dokáží hrát s každým soupeřem, jen je potřeba být koncentrován při každé herní situaci.

23.03.2024 10:00 - Hradec Králové - areál Bavlna - tráva 

FC Hradec Králové "B"  - MFK TRUTNOV  -  4:2 (1:2)

branky: 23´ Novák, 51´ Moravčík, 82´ Polák, 90+2´ Truhelka - 13´ Rydval, 20´ Páv

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Šourek, Gabrle, Hnízdil, Houdek - Rada (76´ Fešar V.), Rydval, Páv - Svoboda, Chmelík (86´ Frič), Široký