Žáci U12

Zhodnocení jarní části sezóny

Napsal Pavel Matějka 24.06.2023

Nastal čas zhodnotit naše působení v jarní části sezóny. 


 

Po velmi dobré podzimní části, kdy jsme ztratili na 3. místo celé soutěže pouze 6 bodů, na 4. místo pouze jeden bod, jsme kvůli horším výsledkům starších hráčů hráli na jaře skupinu o umístění. 

V této skupině jsme byli společně s Náchodem favoritem a doufali jsme, že se s Náchodem popereme o první místo této půlené tabulky. 

Zpočátku jsem byl s našemi výkony velmi spokojený, velmi dobrou formu potvrdila domácí výhra nad Náchodem 5:1 a následný vyrovnaný přátelský zápas proti Cidlině. Soupeřům jsme v tabulce odskočili na 6 bodů a vše vypadalo z našeho pohledu jasně. V druhé polovině sezóny přišla křeč, ze které jsme se nebyli schopni dostat. Ještě nyní přemýšlím, čím to bylo atd. Možná došlo k přetrénování a psychické únavě, jelikož celá sezóna byla pro všechny hráče neskutečně dlouhá.  V létě i v zimě jsme neustále na sobě makali, během sezóny jsme odehráli 2x více zápasu než jsme měli. V současnosti si myslím, že to byla hlavní příčina našeho herního i výsledkového úpadku. Z týmy, které jsme poráželi, tak jsme se začali trápit. Sice jsme soupeře ve většině zápasu herně přehráli, ale nebyli jsme schopni proměnit naše šance, bylo to strašně na sílu, chyběla nám lehkost a klid. V druhé polovině jsme prohráli s Orlickém, ČAFC Praha, Náchodem a se Slavií HK, díky těmto prohrám jsme ztratili jasné první místo a skončili jsme 3. Nutno podotknout, že před posledním zápasem sezóny měli hráči celý týden volno a na jejich výkonu to bylo znát a znovu jsme předváděli fotbal, kterým bychom se chtěli prezentovat.

Závěrem - sezónu hodnotím kladně, budu se opakovat, ale podařilo se v Trutnově vytvořit elitní okresní tým, který má velký potencionál a každý hráč se může v budoucnu posunout do většího klubu než je Trutnov. 

Byla to naše společná první sezóna a byla to jízda, která přinesla řadu úspěchů, ale i proher, což k fotbalu samozřejmě patří, důležité je se ze svých chyb poučit a příště je neudělat. 

Nyní nás čeká poslední dvoudenní turnaj v Hostinném, kde utužíme kolektiv před měsícem prázdnin.

V půlce prázdnin začínáme připravu, do které věřím, že vlítneme s novým elánem.

Ještě bych chtěl zde poděkovat všem rodičům, prarodičům za spolupráci a povzbuzování během našich zápasů.

Dále bych chtěl poděkovat svým asistentům za odvedenou práci.

Všem přeji hezké prázdniny, trenér Matějka.