Dorost U19

Zhodnocení podzimní části divizní soutěže dorostu

Napsal Petr Syrovátka 28.01.2024

Podzimní část divize staršího dorostu 2023/24:

Nejdříve tvrdá čísla: 15 utkání, 5 výher, 2 remízy, 8 proher, 17 bodů,  skóre 34:38, 12. příčka = s tímto rozhodně nemůže z našeho pohledu být spokojenost.

Průběh podzimní části sezóny by se dal z pohledu našeho týmu rozdělit na třetiny:

1) prvních 5 zápasů bylo z pohledu hry velmi kvalitní, čelili jsme 4 velmi kvalitním soupeřům (Vysoké Mýto, Chrudim, FC HK a Tempo Praha) a dokázali vyhrát 2 utkání (Nymburk a FC Hradec Králové), ve dvou utkáních jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem (Vysoké Mýto a Chrudim) a pouze s Tempem Praha nebyl výkon optimální, ale vzhledem ke kvalitě soupeře byl adekvátní (Tempo Praha - 1.místo v tabulce po podzimu). Zejména v zápase s Chrudimí jsme měli odvézt nějaké body.

2) v zápasech 6.-10. kola jsme  dokázali vždy bodovat, výhry byly zcela zasloužené po kvalitních výkonech (Vlašim 3:0, Kolín 5:2 a Čáslav také 5:2). Naopak jako ztrátu bereme remízu doma s Třebší (0:0) a ubojovaný bod na půdě Jablonce (2:2), i když jsme opět v závěru sahali po výhře.

3) posledních 5 kol se výsledkově hrubě nepovedlo, 5 prohraných utkání v řadě. Zlomovým bylo utkání na hradecké Slavii, kde jsme přišli o poločasové vedení 2:0 a i o dva hráče na zbytek podzimu (zranění a disciplinární trest). Další zápasy byly poctivě odmakané, týmy Náchoda a Liberce ukázaly svoji kvalitu, zápas s favorizovanou Bohemkou jsme ztratili až v závěru a poslední utkání na miniumělce s Viktorií Žižkov (0:2) jsme nedokázali ubojovat jako domácí tým.

Celkový herní projev týmu ale hodnotíme rozhodně jako pozitivní, tým se dokáže dostávat do gólových šancí i se střelecky prosazovat. Vetší práce bude na defenzivní činnosti týmu jako celku a na lepším řešením situací v pokutových územích. Do týmu se začleňují postupně hráči mladších ročníků, jelikož počet hráčů U19 se v průběhu podzimu snížil (zranění, disciplinární trest).

Rozhodně nás čeká na jaře spousta tvrdé práce a sbírání divizních bodů, zlepšení defenzivy, taktiky a začleňování nových hráčů do týmu U19.