Dívky WU19

Zimní soustředění 2023

Napsal Karel Kužel 18.01.2023

13. 1. až 15. 1.  jsme absolvovali soustředění v krásném prostředí sportovního areálu v Heřmanicích v Podještědí, kde jsme se připojili k Libereckým holkám z FCSL – dívčí akademie. Tréninkový blok, který jsme začali už ve čtvrtek a zakončili v pondělí v Trutnově jsme měli 5x 90 minut trénink na UMT, ranní výběh 1700 m s rozcvičkou, přípravný zápas 90 minut.

Stěžejním bodem soustředění byl přípravný zápas. Cílem nebyl výsledek, ale vzpomenout si po pauze, jak vlastně fotbal hrát.

Přátelák se hrál 3x 30 minut, bez rozhodčího, ofsajdy si holky hlídaly samy. Na soustředění jsme neměli ze zdravotních důvodů žádnou naši brankařku. Liberec disponoval dvěma a obě si za nás zahrály, po 45 minutách se prostřídaly. I přes počáteční obavy našich holek, aby nám, jakože v bráně neškodily, zachytala Bára i Zuzka velmi dobře. Děkujeme. Na našich holkách se prostřídaly 3 varianty Libereckých dívek. První třetina skončila 0:0. První branku Liberec vstřelil v 9. minutě druhé třetiny, no a pak to šlo celkem v rychlém sledu 5. gól v 28. minutě. I když jsme pár zakončení měli, branku jsme nedali. Kamča, Bára S. a Kiki pro lehké zdravotní potíže v zápase nenastoupily. Je potřeba vyzdvihnout hráčky z TJ Sokol Bílá Třemešná, Domču a Simču. Pro ně to byl 1. zápas na velké hřiště a každá zvládla odehrát 75 minut. Skvělá připravenost z mateřského klubu. Plných 90 minut odehrály borkyně Adéla Ryšavá a Terka Svobodová. Míň jak 45 minut žádná nehrála.

Večerku se nikomu z nás nedařilo dodržovat. Díky tomu se holky z obou klubů více sblížily a realizační týmy si tak mohli vyměňovat své zkušenosti. Děvčata hrála třeba na schovku, zkoušely tanečky, dost se věnovaly sociálním sítím (kontakt s fans se ani o soustředění nesmí zanedbávat). Snažily se vypočítat kolik je potřeba toaletního papíru na obalení člověka tak, aby vypadal jako mumie. Odpověď na tuhle otázku neznáme. Pokus budeme muset zopakovat.

V neděli ráno se pak ukázalo, kdo je jak moc fresh. Chvilku to vypadalo, že na hřiště ani nedojdeme. Holky se však hecly a závěrečný fotbálek na půlku hřiště daly s překvapivým nasazením. No a nedílnou součástí každého soustředění by měla být dostatečná regenerace. Tu jsme si dopřáli cestou přes Liberec ve Wellcatu.

A na závěr děkovačka…

Děkujeme Frantovi Stehlíkovi za páteční odvoz holek a materiálu. Pavlu Dostálovi a Lukáši Sokolovi za odvoz holek a servis po celou dobu soustředění. Děkujeme holkám za 100% nasazení po celou dobu. A velké díky patří FCSL – dívčí akademie. Jmenovitě Lucce a Martině, Prochymu, Šafimu, Machymu za to, že nás přibrali k sobě a postarali se o nás. Moc si toho vážíme.

Tým WU 18 Jana a Karel Kuželovi